ПРИЗНАЛИ БРУКУ: Хрвати повлаче спорну кованицу евра

Стјепан Прањковић, аутор хрватске кованице са сликом куне, за коју се трвди да је плагијат, огласио се и саопштио да повлачи своју кованицу.

Стјепан Прањковић
Фото_ Twitter

Ради се, подсетимо, о кованици на којој се налази куна. Како се испоставило, куна је преузета с фотографије британског фотографа и то без дозволе.

„Подстакнут неугодном атмосфером, као и притисцима којима сам изложен везано за мој дизајн наличја кованице од једног евра с мотивом куне, одлучио сам да повучем свој предлог дизајна за овај мотив те се одричем било каквих права“, написао је Прањковић Комисији за новац ХНБ-а, преноси Медиа Сервис.

„Нисам имао намеру да повредим ничија осећања, те се због тога свима извињавам, а посебно Хрватској народној банци, Влади и хрватској јавности“, навео је Прањковић, преносе хрватски медији.

Подсетимо, Прањоковић је за свој рад добио 70.000 куна. Он је аутор и два другопласирана рада за које је добио два пута по 35.000 куна. Укупно, дакле, 140.000 куна.

1 коментар

  1. Preterujete. Hrvati nisu nista priznali, nego je jedan Hrvat, i to mladi čovek koji živi izvan Hrvatske, časno priznao svoju grešku. A da su Hrvati tu nešto priznali, onda ne bi bilo Tesle na njihovim novčanicama, nego Hrvati nisu ništa priznali, čak ni svoj lopovluk sa Teslinim likom.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.