Ухваћена грдосија која је месецима плашила мештане села у околини Нове Вароши: Мислили да је медвед

Комшији је прошле године за само једно поподне уништио целу парцелу под кукурузом од једног хектара.

дивљи вепар
Фото: Приватна архива/ РИНА

Млади Раденко Ђенадић из села Божетићи код Нове Вароши током ловачке експедиције успео је да одстрели невероватан трофеј, дивљег вепра тешког преко 100 килограма.

– Ловили смо на простору ловачке секције „врхови дебеља“, где је нас десетак ловаца и неколико паса кренуло у извидницу. Одједном се зачуо невероватан звук када је истрчала огромна гродосија. На први поглед мислили смо да је медвед, али када је наш колега Раденко пресудним хицем савладао звер, испоставило се да је дивљи вепар. Када смо га ставили на вагу и измерили, био је тежак 125 килогарама – казао је за РИНУ, ловац Раде Лековић.

Међутим, ово није само обичан дивљи вепар, већ онај који је месецима мештанима околних села на падинама Златара правио велике проблеме и материјалну штету на имањима. Тако су само једним хицем „убијене две муве“. Млађани Раденко се уписао као врстан ловац, а мештани решили муке.

– Сад кад више не може да прави штету, доста смо безбеднији и имамо миран сан. Комшији је прошле године за само једно поподне дивљи вепар уништио целу парцелу под кукурузом од једног хектара. Уништавао је све од пољопривредних култура што му се налазило на путу, није ни чудо што је имао толику килажу. Надамо се да се такве слике неће више дешавати – додао је Лековић.

дивљи вепар
Фото: РИНА/ Приватна архива

Дивље свиње у потрази за храном све чешће прилазе све више насељенима местима и породичним кућама. Улсед њиховог повећаног броја, правилно и планско изловљавање једино је решење да ове животиње не оберу већи део летине у селима у околини Нове Вароши.

Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.