ПУТИН: Покушавају да нас сломе уз помоћ издајника – у току је тотална и нескривена агресија Запада на Русију

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да је у току тотална и нескривена агресија Запада на Русију.

Путин
REUTERS / POOL

– Агресија Запада на Русе је тотална и нескривена – рекао је Путин и напоменуо да је сврха тога да се погоршају животи милиона људи, саопштио је Путин отварајући састанак о мерама социо-економске подршке регионима.

Запад покушава да поцепа руско друштво, ослањајући се на националне издајнике који зарађују у Руској Федерацији а живе на Западу, рекао је Путин.

– Уопште не осуђујем оне који имају вилу у Мајамију или на француској ривијери, који не могу без „фоа грас“, острига или такозваних родних слобода. Али проблем апсолутно није у томе, већ у чињеници да су многи од ових људи, по својој природи, ментално смештени тамо. Они нису овде. Не са нашим народом. Не са Русијом. То је, по њиховом мишљењу, знак припадности вишој касти, вишој раси – рекао је Путин.

Према речима руског лидера, такви људи би продали рођену мајку да би седели у предворју ове више касте, желе да је у свему имитирају, али не схватају да их на Западу користе као „потрошни материјал“.

Руски председник сматра да најновији низ санкција без преседана које су САД и њихови савезници увели Русији, означава крај једне ере. Према Путиновим речима, од сада ће Запад губити своју „глобалну доминацију“ и политички и економски.

Говорећи у среду, шеф руске државе је изјавио да се „мит о западној социјалној држави, о такозваној златној милијарди, руши“. Штавише, „цела планета мора да плати цену за амбиције Запада и његове покушаје да по сваку цену задржи своју нестајућу доминацију“.

Запад подстиче Кијев на крвопролиће

Западни покровитељи гурају Кијев на крвопролиће, снабдевајући Украјину оружјем и плаћеницима, каже Путин.

– Такође нам је очигледно да западни покровитељи једноставно гурају кијевске власти да наставе крвопролиће. Снабдевају их новим серијама наоружања, врше извиђања, пружа се и друга помоћ, укључујући распоређивање војних саветника и плаћеника, рекао је Путин.

Он је додао да су кијевске власти равнодушне према локалном цивилном становништву.

– Али ми смо изнова и изнова убеђени да је кијевски режим равнодушан према судбини народа Украјине. Чињеница да људи гину, да су стотине хиљада, милиони постали избеглице, да се дешава права хуманитарна катастрофа у градовима које држе неонацисти и њихови наоружани злочинци пуштени из затвора – закључио је председник.

Пронацистички режим у Кијеву би у догледно време могао да добије нуклеарно оружје, а мета би била Русија, саопштио је Путин.

– Била је то права претња. Већ у догледно време, уз страну техничку помоћ, пронацистички режим у Кијеву би могао да се дочепа оружја за масовно уништење и мета би му, наравно, била Русија – рекао је руски лидер на састанку о мерама социо-економске подршке субјектима Руске Федерације.

Потребан неутрални статус Украјине

Он је рекао и да је задат је озбиљан ударац целој светској економији, а поверење у долар као главну резервну валуту је нарушено.

Председник Русије Владимир Путин рекао је да се криза у Украјини не може решити деловањем само на територији Доњецке и Луганске Народне Републике.

Према његовим речима, у овом случају оружани сукоб би трајао у недоглед, нова линија фронта ишла би дуж граница република.

Шеф државе је истакао да Руска Федерација нема другу опцију за самоодбрану.

– Напад Кијева на Донбас и Републику Крим био је питање времена, а акције Оружаних снага Руске Федерације осујетиле су његове планове, саопштио је Путин.

Он је истакао да је Русији хитно потребан неутрални статус Украјине како би осигурала сопствену безбедност, па је руска делегација спремна да настави да разговара о овом питању у преговорима.

– Руска Федерација није имала другу опцију да обезбеди своју безбедност, осим специјалне војне операције у Украјини. Москва никада неће дозволити да Украјина служи као одскочна даска за претње Русији, рекао је председник.

Напад на Доњецк крвави терористички напад

Владимир Путин рекао је да је напад украјинских националиста на Доњецк ракетом Точка У био директан крвави терористички напад.

– Био је то крвави терористички напад који је однео животе више од 20 људи. А таква гранатирања трају свих ових последњих дана – ударају по трговима неселективно, са фанатизмом и помамом осуђених. Као нацисти, који су у последњим данима Трећег рајха покушали да одвуку што више невиних жртава у гроб – рекао је.

Путин је нагласио да западне земље „нису приметиле трагедију Доњецка“.

– Оно што задивљује својим трансцендентним цинизмом нису само бесрамне лажи Кијева, изјаве да је Русија мислила на ово, да је наводно лансирала ракету на Доњецк, него и чињеница да такозвани цивилизовани западни свет, европска и америчка штампа нису ни приметили трагедију Доњецка, као да се ништа није догодило. Исто тако лицемерно су скретали очи последњих осам година, када су мајке у Донбасу сахрањивале своју децу, када су убијали старце – рекао је Путин.

М. Ђорђевић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.