Ексклузивно! Дејан Берић из Донбаса: Рат тече много брже него што сам очекивао, а ево када ће се завршити

У екслузивном разговору за емисију РасПравда канала Хелм Каст с новинаром Миодрагом Зарковићем, наш познати добровољац и херој рата у Донбасу Дејан Берић испричао је како се борбе зараћених страна у Украјини тренутно одвијају, дао своју прогнозу даљег тока рата, објаснио зашто је до њега морало да дође, али и како ће он утицати на однос снага у свету.

дејан берић
Дејан Берић, Фото: Youtube printscreen

Берић је из болнице, у којој се тренутно налази на лечењу од бронхитиса, одговарао на новинарска питања и открио колико је српских добровољаца тренутно у Донбасу. Он је рекао да очекује да за неколико дана буде отпуштен из болнице, после чега би требало да се врати на прву линију фронта.

Он је опет упозорио јавност да не наседа на приче Игора Стрелкова, за кога тврди да је издајник руског народа који је у Донбас на почетку рата био послат да испровоцира увлачење Русије у рат још тада, 2014. године. „Човек је будала. Он је све ове позиције које се сада освајају предао Украјинцима. Чак је и Доњецк покушавао да преда 2014. Он је за мене у почетку, када сам тек дошао овде, био херој – док нисам видео шта ради“, каже. Русија 2014. није била спремна за рат из више разлога, а један од њих је и наивност, која је својствена и нама Србима, веровање да су нам сви пријатељи и да нам нико не жели зло, објашњава.

У вези са запленом руског новца и имовине која се налазила на западу, Берић објашњава да то има и своје позитивне ефекте. „Многи не знају да је Гаспром, нпр. био у већинском власништву запада. Сада је, међутим, Русија преузела Гаспром и сада је он 100% у њеном власништву“, каже он. „Гориво је овде појефтинило, а већ је почело кажњавање трговаца који без основа поскупљују прехрамбене производе“, објашњава Берић. „Русија се за ово дуго припремала, годинама куповала злато и сада поседује огромне количине златних резерви. Осим тога, Русија је један од највећих светских произвођача дијаманата, што је такође мало познато широј јавности“.

Када је реч о предвиђањима даљег тока специјалне операције Русије у Украјини, Берић каже да је и до сада све ишло много брже него што је он очекивао, а да сада још предстоје пад Мариупоља, за два-три дана, затим Харкова и Кијева, тако да би, по његовој процени, рат требало да се заврши најкасније за три месеца, ако не и раније.

Гледаоцима у Србији поручује: „Не брините, ми ћемо победити“. То се уопште не доводи у питање!“.

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.