Марко С. Радуловић: Удишемо отровни ваздух, умиремо од канцера, а „Кризни штаб“ ћути

Читам на сајту РТС-а да је Београд од јутрос други најзагађенији град на свету. После Даке у Бангладешу.

марко с. радуловић
Загађени ваздух у Београду / Фото: Бета

Удишу се честице које су комбинација прашине, дима, чађи, киселина и тешких метала, које доводе до апсорпције отровних материја у крви, до гљивичних инфекција, фиброзе итд.

Јуче ваљда иде вест да је Србија прва у Европи по броју случајева карцинома дојке и по буквално епидемији кардиоваскуларних обољења.

И где је сада држава, стручњаци из кризних штабова, шеклери, конови и остали кловнови, где су медији да свакодневно упозоравају на ово, на ову епидемију, да дају савете како да се од овога сачувамо, да предузимају превентивне мере, да бесплатно лече… Зар ово није опасност по јавно здравље???

А две године испраше мозгове причом о корони коју угасише за дан и док су неки напунили џепове провизијом од вакцина. Они који нас наводно штите од смрти, државу претварају у стециште отрова, прљаве технологије, канцерогених отпада. Праве нам болнице и гама ножеве и гама зраке и тиме се диче. И истовремено нам стварају услове да удишемо отров и будемо први у Европи по смртним обољењима… Ми смо стварно друштво апсурда.

марко с. радуловић
Марко С. Радуловић / Фото: Фејсбук

Леп је дан, пролећни, рекло би се да је лоше да се мрачи, али сваком ко има бар мало мозга не може да буде небитно ако зна да кад је изашао по сунчаном дану удише званично најпрљавији ваздух на свету и да је свака друга жена коју сретне можда онколошки пацијент или сваки други човек кандидат за стентове и бај пасове.

Мотка ће овде бити недовољна да се среди стање.

ФБ Марко С. Радуловић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.