Вулин: Што нас више ЕУ парламентарци вређају и уцењују пре ћемо одустати од „европског пута“

Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента, изјавио је министар полиције Александар Вулин.

александар вулин
Александар Вулин: Само наставите да нас уцењујете / Фото: Димитрије Гол, Танјуг

Mинистар унутрашњих послова Aлександар Вулин позвао jе данас Eвропски парламент да настави са политиком уцењивања и притисака према Србиjи и да што пре усвоjе резолуциjу коjом од Србиjе захтева да уведе санкциjе Русиjи, jер како jе навео, нема бољег начина да Србиjа схвати да jоj ниjе место у Eвропскоj униjи.

„Позивам посланике Eвропског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србиjи и да што пре усвоjе Резолуциjу коjом од Србиjе захтеваjу да уведе санкциjе Рускоj федерациjи. Нема бољег начина да Србиjа схвати да jоj ниjе место у Eвропскоj униjи од политике посланика Eвропског парламента и зато молим европосланике да се ни случаjно не промене и да наставе да нас вређаjу и уцењуjу, да наставе да показуjу колико не познаjу Србе и колико им и ниjе важно да их упознаjу.

Само нека наставе са претњама и уценама и веруjем да ће и председник Вучић преиспитати одлуку о наставку пута ка Eвропскоj униjи. Председника свих Срба Aлександра Вучића само ваше уцене и претње могу уверити да треба да напусти политику приближавања Eвропскоj униjи. Зато посланици Eвропског парламента, немоjте да се стидите што вас у вашим земљама не питаjу и не слушаjу, само наставите са нападима на Србиjу и помозите Србиjи и председнику свих Срба да што пре напусте пут ка чланству у Eвропску униjу“, поручио jе Вулин, саопштено jе из Mинистарства унутрашњих послова.

игор шолтес
Европски парламент/Фото: Профимедиа

Пошто је војно неутрална, додао је министар, Србија треба да буде и политички неутрална. Да би се то десило , само нека европосланици наставе са уценама“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, коментаришући најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији