Вулин: Што нас више ЕУ парламентарци вређају и уцењују пре ћемо одустати од „европског пута“

Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента, изјавио је министар полиције Александар Вулин.

александар вулин
Александар Вулин: Само наставите да нас уцењујете / Фото: Димитрије Гол, Танјуг

Mинистар унутрашњих послова Aлександар Вулин позвао jе данас Eвропски парламент да настави са политиком уцењивања и притисака према Србиjи и да што пре усвоjе резолуциjу коjом од Србиjе захтева да уведе санкциjе Русиjи, jер како jе навео, нема бољег начина да Србиjа схвати да jоj ниjе место у Eвропскоj униjи.

„Позивам посланике Eвропског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србиjи и да што пре усвоjе Резолуциjу коjом од Србиjе захтеваjу да уведе санкциjе Рускоj федерациjи. Нема бољег начина да Србиjа схвати да jоj ниjе место у Eвропскоj униjи од политике посланика Eвропског парламента и зато молим европосланике да се ни случаjно не промене и да наставе да нас вређаjу и уцењуjу, да наставе да показуjу колико не познаjу Србе и колико им и ниjе важно да их упознаjу.

Само нека наставе са претњама и уценама и веруjем да ће и председник Вучић преиспитати одлуку о наставку пута ка Eвропскоj униjи. Председника свих Срба Aлександра Вучића само ваше уцене и претње могу уверити да треба да напусти политику приближавања Eвропскоj униjи. Зато посланици Eвропског парламента, немоjте да се стидите што вас у вашим земљама не питаjу и не слушаjу, само наставите са нападима на Србиjу и помозите Србиjи и председнику свих Срба да што пре напусте пут ка чланству у Eвропску униjу“, поручио jе Вулин, саопштено jе из Mинистарства унутрашњих послова.

игор шолтес
Европски парламент/Фото: Профимедиа

Пошто је војно неутрална, додао је министар, Србија треба да буде и политички неутрална. Да би се то десило , само нека европосланици наставе са уценама“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, коментаришући најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.