НОВО: Зарковић предводи „Фантастичну тројку“ на путу ка Донбасу (ВИДЕО)

Новинар Хелмкаста Миодраг Зарковић у најновијем видеу најпре је захвалио свим донаторима који су својим материјалним прилозима помогли његов претходни боравак у Доњецку и извештавање са, такорећи, прве линије фронта у Украјини. Он је нагласио да ни његов нови одлазак на исто ратом захваћено подручје не би био могућ без поменутих донација, а затим је најавио које двоје колега ће овога пута отићи са њим.

миодраг зарковић
Миодраг Зарковић

Док је у емисији емитованој пре готово две седмице већ обелоданио да ће са њим путовати Михаило Меденица, у новој емисији је открио да ће се у улози ратног извештача Хелмкаста наћи и једна дама и то, пре свега, захваљујући свом одличном познавању руског језика, што ће омогућити да проблем споразумевања у Донбасу, који је раније био присутан, овога пута бити превазиђен.

Зарковић и Меденица су се осврнули на западну пропаганду о наводним силовањима која врше руски војници у Украјини, које би се, како су констатовали, и Гебелс постидео. Невероватно је да неко измисли да руски војници не само силују, него још и пре силовања позивају телефоном своје жене у Русију да  за та силовања траже благослов. Врхунац фантастике је да им, по пропагандној причи, жене силовање одобравају, уз напомену да „само користе кондом“.

– Ко би још, са иоле здравог разума, у такве невероватне ствари могао да поверује? – питају се двојица новинара.

Рођена Београђанка руског порекла Наталија Тимофејевна објаснила је зашто је Русија била принуђена да отпочне превентивни рат у Украјини и испричала своја непријатна искуства, као Рускиње, приликом посета Украјини, још из времена када је била дете, упоредила русофобију Украјинаца и читаву ситуацију у Украјини са односом данашње Црне Горе и Црногораца према Србији.

О свему овоме, као и о многим другим темама које занимају српску јавност, погледајте у овом интересантном видеу: