Довео у опасност и себе и дете „из нужде“: Погледајте снимак који је изазвао шок, неверицу и гнев људи

Снимак са аутопута у Словенији, чији су главни актери отац и дете старо око 2-3 године, изазвао је шок на друштвеним мрежама.

аутопут
Снимак са аутопута / Фото: Facebook, Vozimo pametno z dars printscreen

Видео је објављен на Фејсбук страници Возимо паметно з ДАРС, а на њему је приказан пример изузетно бахатог и, како је наведено у опису снимка, по живот опасног понашања. Наиме, отац у једном тренутку зауставља аутомобил у трећој траци, вади ношу, ставља дете на њу, а када је оно завршило то што је имало, отац је садржину ноше ноншалантно просуо поред пута.

Снимак је изазвао лавину реакција на друштвеним мрежама, од којих су већином биле негативне.

– Понекад се не може одупрети зову природе. Међутим, немојте имитирати страног возача на снимку који је стао тачно у траци за убрзање! Ово је забрањено и смртоносно! Ако ви или ваш сапутник не можете да стигнете до одморишта, сиђите са аутопута на првом излазу – наводи се у опису снимка.

– Ок, разумем да је потреба детета била велика, али ако нису могли да сачекају одмориште или да то ураде пре него што скрену са аутопута, могли су макар да закорачи иза ограде, али не и да угрозе остале учеснике и, на крају, угрозе своје дете – пише један од корисника друштвених мрежа док други додаје:

– Имају снимак, вероватно и регистарски број аута.. било би добро да предузму мере и да га казне због изазивања опасности и за смеће поред аутопута.

Било је и оних који су покушали да оправдају овакво понашање, наводећи да је дете изгледа заиста морало у тоалет, али и оних који су у давању свог виђења били и оштрији, па су се тако могли и видети коментари : „Мало се и гине колико има паметних“, „Ни не схвата да му то може бити задње, овај се игра са животом, и својим и дететовим и осталих“, „Одмах би му требало одузети возачку дозволу и казнити да више никад не крене на пут и не седне за волан“…

Погледајте видео: