Џорџ Мајкл није био онакав каквим смо га доживљавали – ОВО је радио У ТАЈНОСТИ

0

Велики хитови, завидна каријера и неодољив шарм су оно по чему многи памте Џорџа Мајкла. Иако је напустио овај свет пре 6 година, песме попут „Слобода“ (Freedom) и „Безобзирни шаптач“ (Careless Whisper) су остали велики хитови иза њега које ћете чути када уђете у неки кафић или тржни центар.

џорџ мајкл
Фото: ПА

Ипак, мало ко је знао да је иза „дивљих“ спотова, велике и необуздане енергије стајао брижни човек и филантроп иза којег су остала велика хумана дела.

После певачеве смрти се сазнало да је потрошио милионе како би помогао болеснима, бескућницима, сиромашним породицама и сирочадима. Стотине хиљада деце је живо захваљујући њему. Многи сведоци потврдили су његова доброчинства и да им је помогао у најтежим тренуцима. У једној емисији „Договор“ се учесница пожалила и у етеру изјавила како јој је потребно 15.000 фунти за инвитро поцедуру, а Џорџ Мајкл ју је следећег дана назвао и без питања пребацио на њен рачун износ.

О његовој доброти говорио је и водитељ Ричард Осман откривши како је велика звезда радила у склоништу за бескућнике у време када је он волонтирао и тада је речено да се то не открива, јер је желео је да буде анонимно. Мајклова добра дела нису заборавили ни људи из добротворне организације за децу који су рекли како они још постоје захваљујући њему. Своју свесрдну помоћ није штедео за оне којима је она била најнеопходнија.

Одазивао се на разне акције, те је за време Ускрса знао да донира 100.000 фунти за помоћ деци. Џорџ је помагао и непознате људе, потпуне странце, па тако постоји и сведочење о томе да је потпуној странкињи у кафићу написао чек од 25.000 фунти на име дугова због који је плакала једном приликом када се Џорџ затекао ту.

Певач је за медицинске сестре које су бринуле о његовој покојној мајци приредио бесплатан концерт како би им се захвалио на прави начин.

Још од 1996. године донира новац у добротворне сврхе од песме „Исус детету“ (Jesus to a child). Живот многе деце је спасен захваљујући његовој дарежљивости и несебичном давању, а дуги низ година је био најдарежљивији филантроп који је донирао новац за „Чајлдлајн“. Међутим, како је оснивач те организације Ештер Ранцен истакао, није желео да се пише и зна о његовој великодушности и изван добротворних организација нико није знао колико је помогао најрањивијој деци.

Срећна Република

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.