Ванредно обраћање Ане Брнабић: Показали смо да смо озбиљна држава, ово је права слика Србије

Ана Брнабић сазвала је ванредну конференцију за медије на којој је говорила о данашњој „Европи у Београду“.

ана брнабић
Ана Брнабић/Фото:GayEcho

„Показали смо да смо озбиљна држава, држава која држи реч својим грађанима, верује и поштује своје институције“.

Посебна захвалност припадницима МУП-а и БИА

„Посебну захвалност дугујем припадницима МУП-а и БИА. Данас је било ангажовано 5.200 припадника МУП-а. Имали смо два инцидента, сукоб са одређеним групацијама на Славији и у Карађорђевом парку. У сваком случају полиција је професионално реаговала и решила проблем”.

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је на конференцији за новинаре поводом Европрајда да је дан протекао без већих инцидената. Било је ангажовано, како је навела, око 5.200 припадника МУП-а, а њих десет је лакше повређено. Приведене су 64 особе.

Пребијање православних верника од стане полиције у Београду:

Ана Брнабић je на конференцији за новинаре поводом Европрајда у Београду изразила своју личну захвалност и захвалност Владе Србије свим грађанима, или великој већини грађана Србије и Београда, јер су показали толеранцију и разумевање, и на првом месту бригу према држави.

„Разумели су све оно о чему смо причали последњих две недеље, позивали и на стабилност и на јединство“, подсетила је премијерка.

Сукоб демонстранаца с полицијом данас у Београду:

У овом тренутку, како је истакла, највећи број грађана Србије је то послушао.

„Захваљујући пре свега њима, имали смо дан који је протекао без већих инцидената, у миру и ја сам на то веома поносна“, навела је премијерка.

Посебно је захвалила сивм припадницима Министарства унутрашњих послова и Безбедносно-информативне агенције, јер су обезбедили да Београд буде сигуран град.

„Морам да кажем да то заиста није био велики број инцидената, нити велики број људи који је правио инциденте“, истакла је премијерка.

„Имамо нажалост 10 полицајаца лакше повређених“, рекла је Брнабићева и додала да је пет возила интервентне полиције оштећено и да је укупно 64 лица приведено.

Педофилска застава на улицама Београда:

„Имали смо само два инцидента. То је био сукоб са одређеним групацијама на Славији, и сукоб са одређеним групацијама у Карађорђевом парку. Припадници Министарства унутрашњих послова су реаговали и решили проблем, обезбедили да се инциденти даље не шире“, истакла је премијерка.

И косовски Албанци међу учесницима „Европрајда“, узвикивали пароле „републици Косово“

Међу учесницима шетње „Европрајд 2022“ данас су били и косовски Албанци који су скандирали пароле посвећене такозваној „републици Косово“.

Снимио их је репортер Спутњика на уласку на стадион Ташмајдан.

На снимку се могу видети и припадници приватног обезбеђења који чувају учеснике шетње.

Политички активизам ЛГБТ припадника прајда

ана брнабић
Политички активизам учесника Европрајда

Током шетње подигнуте су украјинске заставе са натписима „Харков прајд”, „Кијев прајд” и „Прајдови стоје уз Украјину”.

Ругање верским осећањима хришћана: „Христов венац“ и ране огрнуте у ЛГБТ заставу