Ово је преломни тренутак! Русија мора да уништи Украјину или ће престати да постоји – Стеван Гајић (ВИДЕО)

Каква је тренутна ситуација у Украјини? Ко је одговоран за успех офанзиве украјинских снага у Харкову? Путин је под притиском да прогласи мобилизацију, зашто засада одбија то да уради?

стеван гајић
Др Стеван Гајић

У 134. епизоди емисије Дијалог говорио је Стеван Гајић, професор на Универзитету МГИМО у Москви. Емисија је снимљена 15. септембра у студију Новог Стандарда у Београду.

Да ли Запад подстиче сукоб између Јерменије и Азербејџана да би показао да је Русија немоћна да заштити своје формалне савезнике?

Да ли би Русија могла да војно заштити Републику Српску и Србе на Косову у случају покушаја погрома уз прећутну или отворену сагласност НАТО пакта?

Хоће ли смрт краљице Елизабете Друге и истовремена смена премијера уздрмати Велику Британију? Да ли нам је одржавањем „Европрајда“ угрожен суверенитет и какве ће бити последице?

Хоће ли ЕУ преживети украјинску кризу? Каква је ситуација у БиХ? зашто је Ердоган поручио да је против страног мешања у унутрашња питања БиХ?

Да ли је оправдано давање ордена Орбану од стране патријарха Порфирија иако мађарски председник рехабилитује Хортија? Зашто се Додик на свом приватном имању састао с председником Хрватске Милановићем и о чему су причали пуна три сата?

Током сат и педесет два минута разговора Гајић, који је и научни сарадник Института за европске студије, је одговорио на ова и многа друга актуелна питања која занимају српске читаоце, а на која је у овом тренутку тешко пронаћи задовољавајуће одговоре.

Погледајте емисију: