Кад људи чују како се зову браћа Стојановић (9) остану у неверици: „Учитељица је била мало изненађена, али ми смо тако одлучили“

Није ретко да родитељи за своју децу често бирају имена по идолима, славним личностима и ликовима из популарних романа, филмова или серија, због допадљивости или уверења да ће њихови наследници са именом „повући“ особине и славу познатих имењака.

браћа стојановић
Фото: РТЛ Данас / Фејсбук

Тако Кристијано Роналдо и Лео Меси, осим у земљама шпанског и португалског говорног подручја, где су ова имена славних фудбалера честа, одрастају и у комшилуку, чиме су већ постали звезде широм региона.

Кристијано Роналдо и Лео Меси Стојановић имају девет година, живе у Славонском Броду у Хрватској и имена су добили јер су им очеви страствени обожаваоци Барселоне и Реал Мадрида.

браћа стојановић
Лео Меси Стојановић / Фото: РТЛ Данас

„Навијамо за те клубове ја и брат. Кад је супруга остала трудна, одлучио сам одмах да ћу то име дати свом сину – Лео Меси, брат је исто тако одлучио да му син буде Кристијано Роналдо“, каже отац Леа Месија, Жељко Стојановић.

браћа стојановић
Кристијано Роналдо Стојановић / Фото: РТЛ Данас

Меси је срамежљив, Роналдо није, Лео има бољи шут, а Кристијано је бољи техничар. Када порасту желели би да буду фудбалери и стекну славу својих имењака.

„Лео Меси ми је добар као пријатељ, а и као играч“, каже Кристијано Роналдо о свом брату.

Када им на турнирима прочитају имена, сви остану у неверици. Тако је било и у школи.

„Учитељица је исто била мало изненађена откуд нам је та идеја била да дамо такво име. Рекли смо само да смо тако одлучили и то је то. Док је био Ел Класико и док је био Меси у Барселони, а Роналдо у Реал Мадриду, ми се сви скупимо, ја навијам за Барселону, брат за Реал Мадрид и гледамо заједно. Свађе буде, али више навијања“, додаје Жељко.

Будући да оба дечака тренирају фудбал и имају велике снове, може да се деси и да за репрезентацију Хрватске једног дана стварно заиграју Кристијано Роналдо и Лео Меси.

РТЛ Данас