Љубиша Спасојевић: Власт наоружава мигранте, а РАЗОРУЖАВА НАРОД

Прописи о оружју постају још строжи, али у образовању остаје све како је било. Оно је баш по мери власти и оних коју су ту власт поставили – наставници без ауторитета, деца без знања.

љубиша спасојевић
Разоружавање / Фото: Илустрација

Украјинско-НАТО прича

Досадашње НАТО испоруке оружја Украјини су се показале као недовољне – што због надмоћи руског војника и оружја, што због тога што део тог оружја завршава ван Украјине. Дизањем улога сада се говори о испоруци борбених авиона, пре свега се помињу амерички Ф16. При одлучивању да ли је ова прича још једна холивудска или стварна треба имати следеће чињенице у виду:

За обуку пилота са једног (руског) на други (амерички) тип борбеног авиона потребне су у просеку две године. Мало је вероватно да је НАТО почео ту обуку по почетку ослобађања Украјине или раније, јер нису предвиђали да ће рат трајати толико дуго. Према томе, ако буде испоруке тих авиона у блиској будућности њима би управљали НАТО пилоти – јер ако се буде чекала обука украјинских пилота онда ће бити касно;
Пилоти борбених авиона су најелитнији део сваке војске, њихова обука је најскупља, а и авиони којима управљају највише коштају. Да ли ће НАТО ризиковати још један грандиозан губитак у људству, техници, новцу и бруку светских размера до чега би дошло при борбеном суочавању са бољим руским авионима, пилотима који већ имају завидно борбено искуство и надмоћном руском ПВО? Како би се тај пораз одразио на продају америчких борбених авиона када почну да падају као крушке?

Цело НАТО стадо једва је прикупило двестотинак тенкова и послало у Украјину, колико ће сакупити много скупљих авиона? Одакле ће ти авиони полетати с обзиром да су украјински војни аеродроми уништени? Да ли ће НАТО државе у окружењу (Пољска) ризиковати да за то послуже њихови аеродроми и као одговор добију руску одмазду, чиме би цео НАТО увукле у директан оружани сукоб са Русијом, што НАТО до сада брижљиво избегава?

С обзиром на горе наведено, биће да је прича о испоруци америчких борбених авиона Украјини још једна холивудска представа за јавност.

љубиша спасојевић
Том Круз у филму „Топ ган“ / Фото: imdb.com

Дрон прича

Напад дроновима на Кремљ свакако је био терористички акт јер нацистичком режиму у Украјини (који губи на бојном пољу) остаје тероризам као једно од средстава којим ће, уз пропаганду, показати и Русима и НАТО спонзорима да могу да причине озбиљну штету. Брзометно порицање Американаца да су умешани – најбољи је доказ да јесу. Није Путин био угрожен, дронови су експлодирали изнад Кремља, али од одговора ко је умешан у тај напад – много је битније сазнати одакле су дронови били лансирани. Мало је вероватно да је то учињено из Украјине због даљине коју би морали да прелете, извесније је да је то учињено из Русије – из околине Москве, или саме Москве. То је добра вест за службу која обезбеђује Путина јер ће јој омогућити да убудуће отклони сваку такву опасност.

љубиша спасојевић
Фото: REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA

Буђановачка прича

У дуелу лампаша Неве и чипованог Невидљивог победила је руска техника, те је невидљиви у комадима атерирао на њиве атара Буђановаца. Потера за пилотом није успела, пронађена је само његова кацига. Золтана Данија је власт за награду прекомандовала у приватне пекаре, а затим је уследила још једна бљутава холивудска шећерлема – његов сусрет са пилотом обореног авиона. Порука је била јасна: заборавите да смо вас бомбардовали, ако су се два непријатеља спријатељила, то могу Натоиди (пре свега Американци) и Срби.

Међутим, лаж има више лица, а истина само једно. Ђорђе Аничић, који је био Данијев заменик, изјављује у „Актуелностима“ да особа која је јавности представљена није пилот Невидљивог – јер уопште није препознао терен по ком је се кретао када је оборен (што је као обучени војни пилот морао да запамти). Обука у оријентацији како би се пилот на непријатељској територији што боље снашао је много детаљнија него обичног пешадинца. То нас доводи до питања коме веровати, америчкој пропаганди или часном официру српске војске? Одговор је јасан. Ако прави пилот није дошао, могућа су два разлога. То није учинио јер му лична храброст то није дозволила, пошто су НАТО пилоти навикли да бомбардују са безбедне висине, а не да их по земљи јуре паори са вилама. Други разлог би могао бити што није преживео пад, а екипа која је послата да га евакуише је покупила само његово тело.

Српско–украјинска прича

Неуверљиво правдање власти у Србији (погрешно их је назвати српским властима) да Украјини није испоручивала и сада не испоручује оружје буди оправдану сумњу да је власт, у сарадњи са НАТО, постала снабдевач Украјине. По признању самих Натоида део тог оружја завршава ван Украјине, што значи да се посредно или непосредно њиме наоружавају и мигранти који несметано шпартају Србијом и убијају се (за сада) међусобно. То опет значи да власт у Србији практично наоружава мигранте а да, користећи трагедије које су се десиле, разоружава народ.

Прописи о оружју се мењају, постају још строжи, али у образовању остаје све како је било. Оно је баш по мери власти и оних коју су ту власт поставили – наставници без ауторитета (осим Кристијана), деца без знања.

Стање ствари

Наслов / опрема / лектура-коректура: Хронограф