Деда малишана настрадао девет дана пре унука, такође од струјног удара Детаљи страшне несреће у Бачкој Паланци

Породица малолетног дечака (13) који је настрадао синоћ у Бачкој Паланци од последица струјног удара, пре нешто више од недељу дана изгубила је још једног члана током олујног невремена, на исти начин.

дете погинуло
Место несреће / Фото: Бап вести

Трагедија се догодила због струјних каблова под напоном, који су висили на кући, а према незваничним информацијама, дете се ухватило за каблове и тада је дошло до трагедије.

Како су медији раније пренели, Хитна помоћ је добила позив у 23:12 а на терен су изашли у 23:15 часова. С обзиром на то да је све било под напоном, позвани су и ватрогасци и искључена је струја да би се могло прићи дечаку. Лекари су по доласку на лице места покушали реанимацију дечака, али без успеха.

Недељу дана раније, односно 22. јула, у току невремена насталог услед суперћелијске олује, погинуо је З. Ж. (66), иначе деда малишана.

„Покушао је да склони кабл који је пао у двориште његове куће и погинуо је на лицу места од струјног удара. То је иначе теча дечакове мајке. Страшно је колика их је трагедија задесила“, наводи извор портала Нова.

Ово је место на коме је дете погинуло од струјног удара

У понедељак увече (31. јула) у Доситејевој улици у Бачкој Паланци, дете А.М. старо 13 година (2010. годиште) погинуло је од удара струје када је руком ухватило кабл који је био под напоном.

Трагедија се догодила око 23 часа, када је дете дирало каблове под напоном који су ту висили, пошто су у невремену покидани. Каблови су висили од броја 38, до броја 29 и могло је несметано да се пролази поред њих.

дете погинуло
База Стојаковић / Фото: БАП вести

– Каблови су били ограђени траком дванаест дана, а како тврде комшије деца су се ту играла сваке вечери, иако је напоменуто да не прилазе. Чекало се да неко од надлежних дође да склони каблове, зато што су рекли да сами не смемо да дирамо – прича комшија за БАП вести.

У Доситејевој улици, где се догодила несрећа, налази се База Стојаковић, место где се тинејџери иначе окупљају, а која је иначе у лошем стању после невремена.

Нова / БАП вести