ТРАГЕДИЈА У КИКИНДИ: Дечак (2) се у игри задавио канапом од завесе

Дечак од непуне две године, који се у соби играо са братом близанцем, смртно је страдао данас у Кикинди када се случајно упетљао у канап за подизање и спуштање завесе за прозоре.

дечак
Фото: Немања Јовановић, РАС Србија

Како је за медије потврђено из кикиндске полиције, двогодишњи дечак је трагично страдао, а околности се још увек утврђују.

– Обавештено је Више јавно тужилаштво и ради се на утврђивању свих околности. Због осетљивости ситуације, нисмо у прилици да дајемо више информација – речено је кратко.

Дечак од непуне две године, који се у соби играо са братом близанцем, смртно је старадао данас у Кикинди када се случајно упетљао у канап за подизање и спуштање завесе за прозоре.

Док су се дечаци играли у соби, мајка је изашла у двориште куће и потом на кратко отишла до продавнице, а када се вратила затекла је једног дечака без свести, јер се око врата био упетљао у канап за завесу.

Хитна служба је транспортовала дечака до кикиндске Опште болнице, али је одмах на пријему констатовано да је дете без свести, да не реагује на покушај реанимације, те је потврђена смрт.

Мајка са дечаком истрчала на улицу

Трагедија се догодила током раних поподневних часова на периферији града, у улици Стерије Поповића. Кад се, како се сазнаје, несрећна жена вратила из продавнице, затекла је сина са канапом венецијанера око врата. По причи комшија, мајка је са дечаком истрчала на улицу и дозивала помоћ.

Једна комшиница позвала је Хитну помоћ, а друга, медицинска сестра, покушала да га спаси и давала вештачко дисање. Санитетским возилом, дечак је однет у Општу болницу.

Дете примљено у болницу без знакова живота