Сећате ли се Бањске и Севера Косова? Још увек не знате шта се догодило тамо? ЕВО ОДГОВОРА (ВИДЕО)

Шта се тачно десило 24. септембра у Бањској? Ко је све организовао, а ко из догађаја профитирао? Шта се дешава са Србима на Северу Косова и Метохије? Зашто сви одговорни о њима ћуте? Да ли смо за длаку избегли нови погром и ко је за то заслужан? Зашто је опасно да се Косово држи у „мраку“ и да се о њему не говори? Колико су ратни сукоби на Блиском Истоку утицали на смиривање ситуације на Северу Косова?

драгомир анђелковић
Драгомир Дража Анђелковић

Гост емисије „Интервју“ био је Драгомир Анђелковић, историчар и стручњак за геополитичке односе. Интервју је снимљен 11. октобра 2023. године у Београду. Емисију је водио новинар Александар Павковић.

Анђелковић је одговорио на сва питања која се тичу актуелних геополитичких промена у свету: Израелско-палестински сукоб, Јерменија-Азербејџан, потенцијално увлачење Ирана у блискоисточни рат и реакција исламског света, Русија-Украјина, Кина-САД…

Осврнуо се на српско питање – Косово и Метохију, Републику Српску, владајући режим у Србији и катастрофалне последице његових потеза по српски народ у целини, опасност од разбијања целовитости Српске православне цркве, као јединог кохезионог фактора српског народа у историји, ситуацију у Црној Гори…

Анђелковић је дао и прогнозу како ће се догађаји код нас и у свету убудуће одвијати, шта српски народ на Северу КиМ може да очекује, прокоментарисао је и изборе који у Србији предстоје.

Одговорио је на још много других питања и дотакао се много занимљивих тема о којима ћете имати задовољство да слушате у емисији.

Анђелковић је завршио филозофски факултет у Београду, одељење за историју и магистрирао менаџмент. Од 2005. бави се публицистиком, новинарством и политичком аналитиком. Колумниста је неколико новина и портала. Аутор је више књига из области историје, геополитике и унутрашње политике. Написао је преко сто научних радова. Препоручујемо Вам да погледате цео интервју и сазнате више о многобројним занимљивим темама.