Дугин: Ево како би Трећи светски рат могао да изгледа и ко ће ВЛАДАТИ СВЕТОМ после њега

У својој недавној објави на платформи Икс (бивши Твитер) руски публициста Александар Дугин представио је један од могућих сценарија за даљи развој тренутних догађаја у свету, који он не сматра нужним, али којим жели да одржава присутност апокалиптичких тема у савременој геополитици, јер сматра да би заборав апокалиптике био фаталан. Објаву преносимо у целини.

александар дугин

„Покушајмо да опишемо један од могућих сценарија даље ескалације на Блиском истоку.

Палестинци подижу велики устанак на Западној обали и у источном Јерусалиму. Махмуд Абас не може да контролише ситуацију, а Израелци покрећу отворени геноцид у Гази. Као одговор на то, Палестинци подижу свеопшти устанак. Хезболах се укључује у борбу и наоружане масе Арапа преко Јордана пробијају кордоне на граници. САД превентивно нападају Иран који одговара нападом на Израел. Тада и Сирија улази у рат и напада Голанску висораван. Под притиском ових догађаја и проамеричке земље арапског света: Саудијска Арабија, Катар и Емирати ступају у рат на страни Палестине. Ускоро им се придружују Авганистан, Пакистан, Индонезија и Турска. Црне заставе Хорсана вијоре се над светом. Сукоби између суннита и шиита одлазе у други план и муслимани као јединствена цивилизација објављују Џихад против Израела и Запада.

Русија је најпре неутрална и настоји да доврши своју борбу у Украјини.

У једном тренутку ИДФ испаљује ракете на Ал Аксу и руши је до темеља. Гнев муслимана ескалира преко сваке мере. Педесет милиона муслимана који живе у европским државама подижу устанке и Европу захвата хаос насиља који доводи до крвавог рата између европских либерала и европских традиционалиста. Конзервативни хришћани заједно са муслиманима објављују рат отвореном друштву, либералној демократији и ЛГБТ покрету.

Иран руши Зид плача као одмазду за рушење Ал Аксе. САД то узимају као повод за удар на Иран тактичким нуклеарним оружјем. Тада и Русија користи прилику и употребљава тактичко нуклеарно оружје против Украјине. Кина напада Тајван.

александар дугин
Александар Дугин

САД и Велика Британија изводе нападе по руским снагама у Сирији. Русија одговара тактичким нуклеарним ударом на америчке носаче авиона у Персијском заливу и тактичким нуклеарним ударом на Тел Авив.

Хаос Трећег светског рата прети да уништи Земљу какву познајемо. Пропаст света изгледа као неминовност. Али тада се појављује харизматични вођа који позива на обуставу покоља и мировне преговоре. Његова појава је готово неодољива, па ускоро око себе окупља милионе следбеника. Очајно човечанство га прихвата као спаситеља и он, на таласу подршке каква није виђена, окончава рат и окупља људски род око изградње Храма посвећеног миру. Савет рабина га проглашава Месијом и он добија мандат за владавину над целом планетом…“

александар дугин

Александар Дугин