Нова књига Драгана Стојића: „Повратни пас“!

Импресивну количину података је пронашао и обрадио Драган Стојић у овој заиста капиталној публикацији која ће бити занимљива свим љубитељима југословенског фудбала, али и историје.

драган стојић

Пружа свеобухватан преглед утакмица, статистике и контекста, чинећи је незаобилазном за све који се буду бавили овом тематиком.

Први дани фудбалске репрезентације СР Југославије били су нетипични и врло турбулентни, баш као и стање у читавој земљи у том периоду. Иако историја овог фудбалског тима није нарочито дуга, свакако је садржајна.

Повратни пас“ нам даје контекст у коме се све одигравало, а аутор појединачно обрађује сваки меч, уз детаљну и више пута проверену статистику, саставе, па чак и описе голова, што даје и својеврсни „визуелни“ елемент. Додатну вредност пружају исечци из тадашње штампе, који нас потпуно враћају у то време и показују какво је у ком тренутку било расположење јавности у вези са репрезентативним фудбалом.

Повратни пас који је Драган упутио, и којим нас је спојио са крајем прошлог века, заслужује пажњу сваког фудбалског сладокусца.

драган стојић

Књига се може бесплатно прочитати кликом на линк:

https://www.exyufudbal.in.rs/biblioteka/povratni-pas