Овако је Макрон изгледао са 17 година када је почео везу са БРИЖИТ и обећао да ће се ОЖЕНИТИ ЊОМЕ: А у фотографије прве даме Француске из тог периода дуго ћете гледати

Емануел и Брижит Макрон упознали су се када је он имао 15, а она 22 године више. Била је његова наставница, онда су започели везу и на крају су се венчали. На Инстаграму се појавио снимак са фотографијама познатог пара из ранијих година, периода када су почели романсу.

емануел и брижит макрон
Фото: Jacovides Dominique/Pool/ABACA/ Shutterstock Editorial Foto: Profimedia

Брижит Макрон иза себе има један брак, у којем је добила троје деце. Предавала је француски и латински језик и драму. А рођена је у Амјену, исто као и Макрон, одрасла је у добростојећој породици која се успешно бавила производњом тестенине и чоколаде.

Емануел Макрон ју је заинтригирао док је глумио у једној представи, а онда му је помогла у раду на једном тексту. Било је то почетком деведесетих година. Бивши ученици језуитске школе Ла Провиденс у севернофранцуском граду Амјену и данас се сећају професорке француске литературе и латинског.

Макрон се као ученик више дружио са професорима него са својим вршњацима, па се додатно зближио са Брижит. Његови родитељи веома су бурно реаговали на њихову романсу па су поручили будућој првој дами Француске да се клони њиховог сина.

“Не могу вам ништа обећати”, одговорила им је па су они Макрона послали у Париз. Пре поласка обећао је Брижит да ће се вратити и оженити њоме. Наставили су везу на даљину. Она се 2006. развела, а наредне године удала за Емануела.

“Ја када нешто одлучим, то и урадим”, рекла је она једном приликом.

Његова породица наставила је да негодује, а он је градио све бољи однос са њеном породицом па је руку Брижит Макрон затражио управо од њене деце. Веома је близак и са њено седморо унучади који га зову деди.

Веза Брижит и Емануела Макрона била је жустра тема током његове предизборне кампање. Детаље о њиховом односу објављени су 2016. у књизи Маел Брен Брижит Макрон ослобођена – односно објављена је друга страна приче.

„Двадесетог октобра 2007. поново обучена у белу, кратку хаљину, Брижит Тоње улази у здање општине у Тукеу. Налази се на њеном поседу, 400 метара далеко од њене виле…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xendan – خەندان (@xendanweb)

Тамо где ју је, тридесет година раније, градоначелник Леонс Депрез, који је у међувремену преминуо, венчао са Андре – Лујем Озјером.

Пошто се коначно развела од њега, слободна је да законски озваничи везу са Еманулеом Макроном, ставившу му на прст нови прстен. Већ му је била поклонила она три прстена која носи на домалом прсту десне руке откад је стажирао у Нигерији“, пише у књизи.

Венчање је одржано у сали „која није била толико велика“, а Макрон је гостима поручио:

„Свако до вас посведочио је ономе што смо проживели у последњих 13 година…. И ви сте то прихватили. Ви сте нас начинили оним што данас јесмо, односно паром који није баш сасвим обичан, али паром који постоји. Стога сам желео да вам захвалим што сте нас волели такве какви јесмо. Посебно желим да се захвалим Брижитиној деци, јер ако је икоме ово могло бити компликовано, онда је то свакако било њима“.

На венчању Макрона и Брижит били су и његови родитељи, који од 1999. живе одвојено, а који су се развели 2010. године. Међу званицама су се нашли и брат и сестра француског председника, наводи се у књизи. Највише пажње привукло је појављивање мајке која се на почетку противила вези сина. У једном моменту је чак и молила Брижит да га остави.

У књизи налазимо занимљив детаљ да је она у време када је брачни пар Макрон започињао романсу, била убеђена да се њен наследник забавља са ћерком Брижит Макрон, другарицом из разреда.

„Разумела је да се њен син неће предомислити, те да би, кад је реч о Брижит, „могла пред њим да се скине гола Летиција Каста, и ништа не би урадила“, објашњава се у књизи.

Макронова мајка је везу прихватила много пре венчања па је са сином и будућом снајом одлазила и на одмор у Бањер де Бигор.

Јелена Миленковић, Блиц Жена