Муслимански градоначелник Лондона признао: Доводим још милион и по људи!

Градоначелник Лондона Садик Кан, открио је своје планове за блиску будућност главног града Уједињеног Краљевства, када се похвалио да ће у њега довести милион и по нових житеља, чиме је шокирао јавност. Он је изрекао запањујуће признање да његова администрација увелико припрема довођење тог броја људи у Лондон.

Муслимански градоначелник Лондона Садик Кан
Садик Кан има нови план за Лондон/Getty Images

Током једног окупљања у Сарију, градоначелник Лондона (46), изазван од једног представника јавности да се изјасни о томе шта намерава да предузме како би се смањила загађеност ваздуха у пренасељеном граду, одговарајући, по први пут је признао да ће главни град Уједињеног Краљевства имати прилив од још милион и по људи.

У последњих 10 година се преко 5 милиона људи уселило у Британију, а имиграциони подаци показују да у земљи живи више од 66 милиона. Међутим, многе процене показују да су бројке знатно веће.

Господин Кан је аудиторијуму од неколико стотина људи рекао: „Нећемо дозволити да у наредном периоду Лондон има лошији ваздух и повећано загађење, у односу на садашње.

Има неколико значајних питања у чијем решавању би ми ваше учешће било добродошло. Једно од њих је да се објављују стратегије за заштиту животне средине и ту нам је потребно ваше ангажовање, како бисмо били сигурни да ћемо остварити моју амбицију да Лондон буде највећи град на свету. Не заборавите да наша популација расте. Тренутно нас има 8,5 милиона, до 2020. године ће нас бити 9 милиона, а 2030. године – 10 милиона. Као што видите, наш град расте, уместо да се, као Париз, смањује. Зато морамо бити сигурни да смо задовољни и да смо „зелени““, истакао је он.

Саобраћајне гужве у Лондону
Лондон се већ суочава са стамбеном кризом и проблемима у саобраћају/Getty Images

Разрађује се „нови план за Лондон“

Лондон је тренутно обогаљен недостатком инфраструктуре, док у исто време Влада плаћа сваком илегалном имигранту и до 2.000 фунти, да се врати кући.

Штрајкови у саобраћају, пренатрпаност аутобуса, трамваја и преоптерећеност железничке мреже – уништавају бизнис. Али, то није спречило градоначелника да јавно говори да је спреман и вољан да прихвати неконтролисану миграцију у град који већ трпи због огромне стамбене кризе.

Експрес

Превод: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.