Најновије вести! Терористички напад у Лондону

Један полицајац је избоден ножем унутар зграде британског Парламента. Чула се пуцњава, а затим је аутомобил улетео међу пешаке на Вестминстерском мосту и покосио најмање 12 пролазника. 

Парламент
ФОТО: Твитер

У тренутку напада премијер Тереза Меј налазила се у згради Парламента, али ју је обезбеђење одмах евакуисало блиндираним возилом. Она се налазила на око четрдесетак метара од места напада и одмах је убачена у возило марке Јагуар, који се потом одвезао експресном брзином чим се зачула пуцњава.

Једна жена је преминула а неколико људи је задобило страшне повреде у нападу код британског Парламента који полиција третира као терористички инцидент, објавила је британска агенција Прес асосиејшн (Press association), позивајући се на лекарске изворе, преноси Ројтерс.

Полиција је данас упуцала нападача који је претходно избо полицајца у парламенту. Неки медији преносе речи очевидаца да је једно возило покосило неколико људи на Вестминстерском мосту, који су повређени…

терористички напад у лондону
Танјуг/АП

Скотланд Јард: Напад у Лондону терористички чин

Британска полиција саопштила је данас да напад у Вестминстеру у којем је избоден полицајац у комлексу парламента, третира „као терористички инцидент“.

„Полицајци, укључујући оне са ватреним оружјем – остају на лицу места и ми третирамо ово као терористички инцидент док не утврдимо супротно“, наводи се у полицијском саопштењу…

Упуцан нападач који је извео напад испред британског парламента

Британска полиција упуцала је нападача који је претходно избо полицајца у парламенту, док истовремено најмање четири особе повређене из ватреног оружја леже на оближњем Вестминстерском мосту, недалеко од парламента, преноси Ројтерс.

Председник доњег дома британског парламента Дејвид Лидингтон рекао је да је један полицајац избоден ножем у комплексу парламента након чега је полиција упуцала нападача, преноси Би-Би-Си…

Михаела: Закључани смо у парламенту до даљњег

Михаела Стојановић Шафи, која се у тренутку данашњег напада у Лондону налазила на свом радном месту, у британском парламенту, изјавила је да су сви запослени тренутно закључани у својим канцеларијама и да не смеју да отварају прозоре.

„Седели смо у канцеларији кад смо чули јурњаву кроз ходник, а обично је тихо овде. У том тренутку нам је оборен интернет. Закључали су нас, седимо у канцеларији. Чујемо хеликоптере и не смемо да отворимо прозоре“, рекла је она за регионалну Н1 тв.

Нападач одраније познат полицији

Британска полиција је потврдила да је нападач извесни Халид Масуд, рођен 1964. године у Кенту, у Великој Британији.

Масуд је одраније познат британској полицији и више пута је осуђиван за нападе, укључујући наношење тешких телесних повреда, као и поседовање оружја и ремећење јавног реда и мира.

Нападач је упуцан после данашњег напада у Лондону.

Хронограф