ПУПС тражи да терет „затезања каиша“ с пензионера пређе на ДРУГЕ СЛОЈЕВЕ ДРУШТВА

ПУПС очекује да се до краја године пензионерима исплати једнократна помоћ, а од јануара почне постепено повећање пензија, док властима у Београду предлаже да размисле о такозваној „13. пензији” за најсиромашније пензионере престонице.

пупс
Фото: rs.n1info.com

ПУПС је оценио да, после три године „добровољног одрицања“ пензионера од стечених права зарад спаса државе од банкрота, време да терет „затезања каиша“ са њих мало пређе и на неке друге слојеве друштва.

„С обзиром да Србија, према рачуници делегације ММФ-а и нашег министра финансија, у првих осам месеци ове године има суфицит од 120 милијарди динара, ПУПС очекује да једнократна помоћ од 6.000 динара пензионерима буде исплаћена до краја ове године, а да од јануара стартује и постепено повећање пензија“, наводи се у саопштењу те партије.

ПУПС је, такође, предложио градским властима Београда да размисле и о исплати такозване 13. пензије, када је реч о 100.000 најсиромашнијих београдских пензионера, јер је ту реч о тековини борбе те странке за права најстаријих суграђана.

Та странка је подржала најаву председника Србије Александра Вучића да ће грађани ускоро имати највеће плате и пензије, веће него икада пре.

Подржавајући јучерашњу најаву председника Републике да ће грађани Србије „ускоро имати највеће плате и пензије веће него икада пре”, ПУПС додаје да се придружује и председниковој захвалности грађанима зато што су веровали у реформе, али посебно истиче да су управо пензионери били највећи хероји тешких реформи кроз које је Србија морала да прође, због чега очекује да Влада Србије најхитније операционализује „продужетак уговора о међусобном поверењу” између најстаријих суграђана и оних који су с њима били „и у добру и у мањем добру”.

Извор: Танјуг