ЕКСКЛУЗИВНО! НИКАД ВИЂЕНО ПИСМО ЗОРАНА ЂИНЂИЋА РАТКУ МЛАДИЋУ! Ово је честитка која велича генерала и Војску Републике Српске!

Јавности углавном није познато да је тадашњи председник ДС, Зоран Ђинђић 28. јуна 1994. године упутио честитку генералу Ратку Младићу у којој му честита Дан Војске, али и велича његова дела, екслузивно сазнаје портал Еспресо.рс.

ђинђић и младић
Фото: http://markukule.mk

Судећи по ономе што стоји у честитци, види се да је Зоран Ђинђић био велики поштовалац генерала Ратка Младића и Војске коју је он предводио.

Хашки трибунал објавио је јуче првостепену пресуду некадашњем врховном комаданту Војске Републике Српске, генералу Ратку Младићу по оптужници која га терети за „геноцид над муслиманима и друге ратне злочине“ и осудио га на доживотну казну затвора.

Став јавности је по овом питању подељен, док га једни осуђују и слажу се са пресудом, други сматрају да је ово искључиво антисрпска пресуда. Ставови политичара су такође различити, али и познати.

Оно што није познато већем броју људи је да је тадашњи председник ДС, Зоран Ђинђић 28. јуна 1994. године упутио честитку генералу Ратку Младићу у којој му честита Дан Војске, али и велича његова дела.

Поштовани г. генерале,

У име свих чланова и Демократске странке и у моје лично име, свим војницима, подофицирима, официрима и Вама лично честитам Дан Војске Републике Српске.

Војска Републике Српске, настала у рату за слободу је пример како једна мала, али народна војска може успешно сачувати државу и заштитити народ. Без обзира на мировне преговоре, чији успех сви желимо, нама је потребна снажна војска, како би друга страна одустала од намере да настави рат.

Надам се да ће српски народ, као и Војска Републике Српске већ следећи Видовдан дочекати у миру.

С поштовањем,

др Зоран Ђинђић

ђинђић и младић
Фото: Фонет

Судећи по ономе што стоји у честитци, види се да је Зоран Ђинђић био велики поштовалац генерала Ратка Младића и Војске коју је он предводио. Он се сложио са мировним преговорима, али је био за снажну српску војску како би друга страна одустала од намере да настави рат.

Курир/Еспресо.рс

2 Коментари

Comments are closed.