ЧУДО ИЗ БЕЛГИЈЕ Са осам година завршио школу и уписао факултет

Осмогодишњи дечак из Белгије завршио је средњу школу и ускоро креће на факултет.

чудо из белгије
Фото: Фејсбук

Дечак Лоран Симон, чији је отац Белгијанац а мајка Холанђанка, за само 18 месеци је завршио шестогодишње школовање и диплому је узео са осталим 18-годишњацима.

Његови родитељи тврде да је коефицијент интелигенције дечака 145, преноси Би-Би-Си.

Лоран је за белгијски радио РТБФ рекао да му је омиљени предмет математика, јер је, како је објаснио, опширна – има статистику, геометрију, алгебру.

Два месеца после завршене средње школе, Лоран креће на факултет.

Отац каже да је Лоран имао проблема када је био млађи да се игра са осталом децом и да га нису посебно интересовале играчке.

Лоран је рекао да је раније желео да буде хирург или астронаут, али сада размишља да се бави компјутерима.

„Ако сутра одлучи да буде столар, то нам неће бити проблем, све док је он срећан“, истакао је Лоранов отац.


До сада је рекорд најмлађег студента држао Танишку Абрахам из САД. Он је средњу школу завршио са 10 година.

Танишку Абрахам/Фото: Фејсбук

Танишку Абрахам, мали геније који је био члан Менсе у четвртој години, а већ са 10 добио диплому завршене средње школе и то са највишим оценама изјавио је да није било баш најлакше дипломирати, али да не може ни да се жали да му је било тешко.

Овог малог дечака, који постаје озбиљна конкуренција научницима, школовали су родитељи код куће, а диплома за завршену средњу школу додељена му је на церемонији у Музеју аутомобила у Сакраменту. Заправо, мали геније завршио је са школом раније, још у месецу марту, али како је био заузет око обавеза везаним за колеџ диплома је морала да причека.

Мали Абрахам је одмах имао озбиљне планове, а они су били да најпре заврши студије на Ривер Колеџу у Америци, а затим да настави своје школовање на Универзитету Калифорнија.

Уколико сте се питали како то да дете од 10 година има интересовање и невиђене интелектуалне способности, Абрахам је и на то одговорио:

„Када чујем неке податке, информације о тим подацима директно ми долазе у мозак. Не знам шта је то, али тако је код мене. Тако функционише мој мозак“, био је искрен мали геније.

На питање шта му је крајњи циљ, одговорио је да жели да буде научник али и да му је жеља да постане председник државе.

Танјуг