РОСУ јединице УШЛЕ НА ЈАРИЊЕ, косовска полиција демантује!

Репортер “Новости” из Косовске Митровице потврдио да су специјалне јединице косовске полиције РОСУ ушле на север покрајине.

росу

Репортер “Новости” из Косовске Митровице потврдио је да су специјалне јединице косовске полиције РОСУ ушле на север покрајине и да су, како јавља репортер са лица места, распоређене у месту Балабан, где је скретање за манастир Бањска, на магистралном путу Косовска Митровица – Рашка, према административном прелазу Јариње.

Заменик командира Косовске полиције за регион Север, Бесим Хоти, демантовао је наводе медија.

Он је истакао да је „у питању је интервентна јединица косовске полиције из истог региона, која спроводи ‘оперативни план’ у вези са забраном доласка српских званичника данас на Косово и Метохију.

На питање о каквом се оперативном плану ради, Хоти је рекао: „Оперативни план који се тиче одлуке да се не одобри посета званичника српске владе“.

На питање о којим се службеницима ради, Хоти каже да је, према његовим информацијама, то трочлана делегација званичника, међу њима и Марко Ђурић. Хоти није прецизирао која су друга два званичника.

Привремени органи власти на Косову и Метохију забранили су српским функционерима улаз у јужну покрајину.

После забране изречене директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу, генералном секретару кабинета председника Србије Николи Селаковићу и министру Александру Вулину, и министру културе Владану Вукосављевићу није дозвољен улазак на територију Косова и Метохије.

Пацоли: Ко покуша да уђе без дозволе – биће ухапшен

Министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли, упозорио је да без дозволе нико не може да уђе на територију јужне покрајине, те упозорио да ће свако ко то покуша – бити ухапшен.

„За улазак на Косово данас ником није дозвољен, нити (Марку) Ђурићу ни (Александру) Вулин. Свако ко улази незаконито на Косово биће ухапшен „, написао је Пацоли на Твитеру.

Јетлир Зиберај, шеф кабинета министра спољних послова Косова, рекао је раније данас за Радио Слободну Европу да је министарство одбио захтев за посету директора Канцеларије за Косово у Влади Србије, Марка Ђурића и генералног секретара председника Србије, Николи Селаковићу, због њихових изјава које, како је рекао, изазивају напетост.

И. Радуловић, Новости