Трагедија код Ковачице: СРУШИО СЕ ВОЈНИ АВИОН, један пилот погинуо, други животно угрожен

Један пилот је погинуо, а други је животно угрожен када се војни авион „супергалеб Г-4“ срушио јутрос код Ковачице. Министар одбране и начелник Генералштаба ВС стигли на ВМА.

срушио се авион
Фото: Wikipedia

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, страдао је један пилот Центра за летна испитивања Техничко опитног центра, док је други пилот повређен и у свесном стању пребачен и збринут на Војномедицинској академији.

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић су на ВМА.

У саопштењу Министарства се наводи да се авион срушио данас око 9.50 часова у рејону општине Ковачица. На лице места је упућена екипа Службе трагања и спасавања РВ и ПВО.

Авионом су управљали пилоти из Центра за летна испитивања Техничко-опитног центра, наводи се у саопштењу Министарства.

Хитна помоћ је на лицу места, а са ВМА су упућени хеликоптери у правцу Ковачице.

Један службеник општине Ковачица, који није желео да буде именован, каже за Танјуг да је био близу места догађаја и да му се учинило да је авион „принудно слетео“, а не да се срушио.

Према његовим речима, на лицу места налазила су се четири војника, а после инцидента дошла су кола Хитне помоћи и полиција.

Све те информације, међутим, нису званично ни потврђене, нити демантоване.

„Био сам код куће када се зачуо престанак рада мотора авиона и видео сам да су се два пилота катапултирала. На лицу места се може видети и кратер“, рекао је за „Блиц“ Д. Б. из Ковачице.

Око  11.00 часова Министарство одбране потврдило је да је дошло до несреће, да су се пилоти катапултирали и да су спасилачке екипе на терену.

Министарство одбране такође је потврдило да је, приликом катапултирања, страдао један пилот, а да је други повређен и у свесном стању пребачен и збринут на ВМА.

Званично је саопштено и да су на лицу места војска и полиција, као и екипе Хитне помоћи. Очекује се долазак тужиоца из Панчева, који ће обавити увиђај, јавља дописник РТС-а.

РТС/Хронограф