Биковић снима филм о подвигу руске војске — муњевитом пребацивању на аеродром Слатина

Милош Биковић је управо завршио рад на новом филму „Кома“ у Русији и најављује свој нови пројекат о Николи Тесли, на коме ради његова продуцентска кућа „Архангел студио“. У разговору за Спутњик познати глумац открива зашто је спреман да одустане од главне улоге у том остварењу и шта га још чека у наредном периоду.

милош биковић
Фото: Александар Милачић, Спутњик

Биковић тренутно завршава рад на филму „Балканска међа“, који говори о операцији руске војске при заузимању аеродрома „Слатина“ у Приштини. Премијера тог филма планирана је за почетак идуће године.

„Филм ’Јужни ветар‘ је у постпродукцији, његова премијера ће бити 14. или 15. новембра ове године. Очекујем много од тог филма, зато што такав филм у таквом жанру нисмо имали дуго“, додао је Биковић.

Глумац, кога српска публика има прилике да гледа у руском остварењу „Лед“ и филму „Изван граница реалности“, где игра са Антонијом Бандерасом, тренутно заједно са руском продуцентском кућом „Киноденс“ ради на пројекту „Тесла“.

„Тај пројекат је договорен и подржан од стране Владе Републике Србије. Било је недавно представљање тог пројекта у Кану, где нас је, својим присуством, подржао министар спољних послова Ивица Дачић. ’Тесла‘ је један од пројеката који спада у меморандум који смо потписали 24. маја у Санкт Петербургу и са њим планирамо да изађемо на међународни ниво. Пројекти попут ’Тесле‘ препознатљиви су у целом свету. За Србију је то важно зато што ће добити један феноменалан пи-ар на нивоу на коме сама то никад не би могла да изведе и подсетиће цео свет на свој допринос. Морамо да се концентришемо на допринос на међународном, а не на локалном нивоу, зато што је то трка која је унапред изгубљена“, рекао је Биковић.

Биковић наводи да улоге за тај филм још нису подељене, али да очекује да ће у њему играти барем две или три холивудске звезде.

„Једно време смо се руководили идејом да ја играм Николу Теслу, али ако се из продуцентских разлога наиђе на боље решење — да би филм био што боље примљен у целом свету — ја ћу бити врло рад да будем само продуцент или да играм неку другу улогу. Није најважније да ја играм Теслу, већ је најважније да пројекат буде што успешнији“, нагласио је Биковић.

На питање кога види у улози Николе Тесле, Биковић каже да ће то сигурно бити нека „холивудска звезда“.

„Када будемо имали сценарио, онда ћемо моћи да конкретно о томе причамо. Свако најављивање унапред могло би да се погрешно протумачи. Не бих хтео да се разбацујем именима, али је сигурно да ће то бити звезда из Холивуда“, нагласио је Биковић.

Биковић тренутно борави у Санкт Петербургу, где је на маргинама Међународног економског форума потписао два важна споразума у име „Архангел студија“.

Са руском продуцентском компанијом „Киноденс“ потписан је споразум о сарадњи у области кинематографије, који предвиђа заједнички излазак на међународно тржиште са филмовима, а могуће и серијама. Договор такође предвиђа да се део тих филмова снима у Србији.

Други документ се тиче изградње најсавременијег студија за обраду графике у Београду, који ће, заједно са студијом у Москви и Калињинграду, бити део великог кластера. Ако све буде ишло по плану, студио би требало да почне са радом већ идуће године.

Оливера Икодиновић, Спутњик

1 коментар

Comments are closed.