Тоза јачи од воза: Прегазио га воз а чудом ОСТАО НЕПОВРЕЂЕН – То се дешава ЈЕДНОМ У МИЛИОН случајева

Београд – Кренуо сам по доручак, а завршио сам испод воза! Не сећам се како сам се нашао на праговима шина, али сам срећан што сам жив! Свестан сам да сам један у милион који је преживео удар воза. Не знам шта друго да кажем, осим да ме је сам бог погледао и спасао – овако почиње своју исповест Светозар Л. (59) из Београда, који је чудом остао неповређен када је преко њега прешао воз код станице „Дунав“ у Београду.

прегазио га воз
Беовоз/Фото: Илустрација

Светозар је 5. јуна, као и сваког другог дана, дошао на посао. Није ни слутио да ће у 7.20 доживети невероватну несрећу, али и огромну срећу, пише Ало.

– Тог јутра сам најнормалније одвезао супругу на посао, а онда сам отишао да радим. На паузи сам отишао да купим лепиње за доручак. Пазарио сам у продавници, а у повратку сам кренуо преко пруге, коју сам до сада прешао најмање 100 пута. Свега се јасно сећам до тренутка када сам се приближио прузи. Тада сам доживео прекид филма – каже и додаје да верује да му је у тренутку позлило, да је изгубио свест и скотрљао се насред пруге.

прегазио га воз
Фото: Зорана Јевтић

Колеге су се забринуле за Светозара, пошто се дуго задржао у продавници. Један од њих га је позвао телефоном да пита где је, а Светозар му се јавио из Ургентног центра.

– Ударио ме је воз! У болници сам, али ми није ништа! – рекао је Светозар.

прегазио га воз
Фото: Илустрација

– У једном моменту сам чуо неки глас како ме дозива: „Тозо, Тозо!“ Сигуран сам да је то био неки унутрашњи глас, јер сам био сам када сам се срушио и нико ме у околини не познаје. Отворио сам очи, а око мене је био мрак. Чуо сам лупњаву, тутњање и хук. У исто време сам се тумбао лево-десно, имао сам осећај као да ме нека снажна сила љуља и њише. Сам себи сам постављао питање: „Где се ја то налазим?!“ – препричава своје невероватно искуство Светозар и наставља у једном даху:

– Одједном сам угледао светлост и воз који се зауставио неких петнаестак метара даље. Схватио сам да лежим склупчан насред пруге! Имао сам невиђену срећу! Тада ми је притрчао непознати човек, који ми је помогао да устанем – сећа се човек и препричава како је завршио у болници.

– Човек ме је питао шта се десило и да ли сам добро. Сећам се да сам понављао: „Добро сам, добро сам.“ Нисам знао да објасним како сам се нашао испод локомотиве. Претпостављам да сам у тренутку остао без свести и пао, а да је баш тада наишао воз, који ме је подвукао испод – истиче саговорник листа.

прегазио га воз
Беовоз/Фото: Илустрација

Он објашњава да је после несреће возилом Хитне помоћи пребачен у Ургентни центар, где су га лекари прегледали од главе до пете.

– Имам сам неколико огреботина по рукама и мању посекотину на глави. Имам модрицу изнад бубрега и раздеротине по леђима и стомаку. Друге повреде немам. Лекари су ме комплетно прегледали и снимали ме и, на срећу, немам унутрашњих повреда, нити ломове. Осећам благе болове, јер сам се угрувао, и то је све – каже тај Београђанин.

– Данас сам брао кајсије у дворишту! Најнормалније функционишем и сутра планирам да се вратим на посао. Преживео сам чудо, а 5. јун ћу славити као свој други рођендан – каже Светозар на крају исповести.

прегазио га воз
Беовоз, шине/Фото: Зорана Јевтић

„Никада не бих наудио себи“

Светозар тврди да у тренутку несреће није био под дејством алкохола. Изричит је да није намеравао да се убије, већ да се игром случаја нашао испод воза.

– Имам троје деце, унучиће, супругу, посао и свој дом. Никада нисам ни помислио да наудим себи, нити бих то урадио. Волим свој живот и своју породицу и још сам им потребан. Никада им не бих приредио тако нешто. Ни сам не знам како сам завршио под возом, а најважније је да сам жив и здрав – рекао је саговорник.

Курир/Ало