УХАПШЕН ЛАЖНИ ПРЕСРЕТАЧ! Бивши снајпериста са лажном значком и блинкерима заустављао возаче и наплаћивао им казне! АКО ЈЕ И ВАС НАСАМАРИО, ЈАВИТЕ ПОЛИЦИЈИ

Како је Курир упозоравао, лажни пресретачи харају Србијом и пељеше возаче. Ови „лажњаци“ најчешће оперишу на Ибарској магистрали, неким деоницама ауто-пута, а казне углавном наплаћују око 40 евра.

лажни пресретач
Фото: МУП Србије

Бивши снајпериста Данило Тешић (38) из Београда ухапшен је због сумње да се представљао као полицајац – лажни пресретач на Ибарској магистрали.

Он се терети да је, управљајући возилом „Audi Q7“ са светлосном сигнализацијом плаво-црвене боје, такозваним блинкерима, на ауто-путу, Ибарској магистрали и другим магистралним путевима заустављао учеснике у саобраћају.

Од њих је, представљајући се као полицајац, узимао новац за наводно извршене прекршаје.

Претресом стана осумњиченог, полиција је пронашла 11 пиштоља, девет пушака, пет легитимација које подсећају на полицијске, 15 ножева, четири оптичка нишана, два електрошокера и три двогледа.

Оружје је одмах упућено на вештачење како би се утврдило да ли је реч о ватреном оружју, или ваздушним и гасним пушкама и пиштољима.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Другом основном јавном тужилаштву у Београду, саопштио је МУП.

Данило Тешић је бивши снајпериста, који је 1999. године био учесник борби на српској граници са Албанијом и сведок битака од Суве Реке до Јуника.

Грађани који препознају осумњиченог на фотографији позивају се да се јаве на 011/279-74-65 или лично у ПУ за град Београд у Булевару деспота Стефана 107.

Како је Курир упозоравао, лажни пресретачи харају Србијом и пељеше возаче.

Ови „лажњаци“ најчешће оперишу на Ибарској магистрали, неким деоницама ауто-пута, а казне углавном наплаћују око 40 евра.

– На Ибарској магистрали, а вероватно и по ауто-путу и ко зна где још, хара лажни пресретач, лик вози џип „Audi Q7“ регистарске ознаке BG 1187IV. Мени је узео 40 евра на Рушњу и сазнао сам да се „Ауди“ води на физичко лице. Има одличну причу и неку значку, полицијске блинкере и сирену. Ја сам насео, али не дај боже да га видим опет – једна од порука на Фејсбуку.