НЕВЕРОВАТНО: Погледајте ЗАСТАВУ због које је ФИФА казнила Србију на Светском првенству

Светска кућа фудбала је пред мундијалску утакмицу коју Србија игра са Швајцарском (петак, 20 сати, Калињињинград) казнила Фудбалски савез Србије са 10.000 швајцарских франака, односно 8.673 евра, а ми вам откривамо и разлог за такву одлуку.

фифа казнила фудбалски савез србије
Фото: Александар Димитријевић, РАС Србија

Ево заставе због које је ФИФА казнила Србију на Светском првенству

ФСС је санкционисан због недоличног понашања навијача током утакмице првог кола групе Е Светског првенства против Костарике, и то јер је коришћена ова застава на трибинама:

фифа казнила србију
Фото: Блицспорт/РАС Србија

На њој је истакнуто „Динарска дивизија, 1941 – 1945“, што је назив четничке војне јединице, састављене махом од локалног српског становништва са територије Независне Државе Хрватске.

Подсетимо, у образложењу одлуке ФИФА наводи се да су се навијачи Србије „понашали недолично и да су истицали политичке поруке“, а из ФИФА су нагласили да су ангажовали експерте како би проценили има ли дискриминације на трибинама.

фифа казнила србију
Фото: Printscreen

Како је наша кућа фудбала „на тапету“ ФИФА, јако је, стога, важно да сви наши навијачи који долазе на мундијалске мечеве – не наседају на евентуалне провокације и својим понашање, ни на који начин, не изазову да дође до неке нове, далеко горе казне.

Овако су Срби славили победу над Костариком, а како ли ће тек изгледати славље ако победимо Швајцарце?

фифа казнила србију
Славље навијача после победе над Костариком/Фото: Printscreen

„Играо бих и против Косова!“ Неочекивана изјава швајцарског репрезентативца пред меч са Србијом

Расту тензије пред велику утакмицу Србије и Швајцарске. Наши играчи су ових дана показали смиреност и одмереност, док су се из супротног табора могла осетити „пецкања“, као и покушаји ситних провокација. Међутим, другачији приступ мечу има репрезентативац „сајџија“ Харис Сеферовић.

Нападач националног тима Швајцарске изјавио је да у клубу има неколико играча са ових простора, са којима има одличан однос.

– У Бенфици имам неколико саиграча из Србије и добро се слажем са њима. Дружимо се, заједно једемо, причамо – рекао је 26-годишњи фудбалер.

Срби, који бране боје Бенфике, су Андрија Живковић и Љубомир Фејса, а међу играчима са ових простора налази се и Хрват Филип Кровиновић.

Сеферовић се потом осврнуо на приче да постоји нетрпељивост према Србима, због његовог порекла.

– Нисам рођен у Босни и никада тамо нисам живео. Шта је било, било је. Не постоји никакав анимозитет. Ово је Мундијал и сви желе бодове. Ми их желимо више од других. Утакмица између Србије и Швајцарске је сасвим нормална. Што се мене тиче, противник може да ми буде и Црна Гора или Косово… Ја само желим да играм фудбал, да постигнем гол и да победим. Политички апсекти и приче које долазе са стране ме не занимају – закључио је Харис Сеферовић.

фифа казнила србију
Фудбалске репрезентације Бразила и Швајцарске/Фото: ЕПА

Репрезентације Србије и Швајцарске састају се у петак у 20 часова, док други пар групе Е, Бразил – Костарика, утакмицу игра исти дан шест сати раније.

Дарко Николић/Предраг Ђукановић, Блиц