Америчка НВО: Срби имају најнижу интелигенцију у Европи

Међу најновијим истраживањима квоцијента интелигенције по земљама Европе, Србија и Азербејџан се нашли на последњим местима, показало је истраживање World Population Review-а.

квоцијент интелигенције
Кнез Михаилова улица / Фото: Getty images

Међу најновијим истраживањима квоцијента интелигенције по земљама Европе, Србија и Азербејџан су се нашли на последњим местима, показало је истраживање World Population Review-а, америчке НВО која за себе тврди да је потпуно независна, без политичких опредељења.

Судећи према најновијим истраживањима, у такмичењу у просечном квоцијенту интелигенције (IQ) по државама, мапа Европе показује црвено светло за Србију, објављено је на веб сајту ове организације, а (радо) преноси портал Нова.рс.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by European.maps (@european.maps)

Србија је поред Азербејџана означена као земља са најнижим квоцијентом интелигенције (89), док Азербејџан бележи квоцијент 87, тврди се даље у овом „независном истраживању“.

Међу најпаметнијим европским народима, нашла се Италија (IQ 102), Швајцарска (101), а на листи су се нашли и Исланђани, са квоцијентом од 101. После њих, у самом врху нашле су се скандинавске земље и Уједињено Краљевство.

Један од коментара српских читалаца на ову вест:

Какво је ваше мишљење о резултатима овог истраживања?

 

World Population Review  / Хронограф

2 Коментари

  1. Вероватно многи Срби, који имају и већи коефицијент интелигенције од наведеног, нису учествовали у том истраживању јер су знали да ће их без обзира на резултате свакако сврстати међу најнеинтелигентније у Европи

Comments are closed.