МИСТЕРИОЗНА СМРТ Девојка (21) којој је на рукама умирао дечак предозиран екстазијем испред сплава НАЂЕНА МРТВА

Мирјана М. (21), која је данас нађена мртва у стану на Дорћолу, била је сведок смрти тинејџера Јована Пауновића (17), сазнаје Блиц. Узрок њене смрти за сада није познат.

мирјана м.
Фото: Facebook

Мирјана М. је, како сазнајемо, била непосредни сведок смрти Јована Пауновића (17), тинејџера који је, како се верује, због предозирања екстазијем преминуо пре десет дана испред једног београдског сплава. Према изјавама гостију сплава, младић који је умро у најгорим мукама избачен је из локала након што је у свој организам унео чак пет пута већу дозу екстазија, који је, претпоставља се, и узроковао његову смрт. Тинејџера, који је пре смрти био у бунилу, на плочнику испред сплава самог су оставили пријатељи, а Мирјана је, према информацијама које поседујемо, испред сплава наишла на њега. Девојка је покушавала да му помогне док јој је Јован умирао на рукама.

Очевици овог ужаса кажу да сцена коју су затекли кобне ноћи, само дан пошто је Јован славио своје пунолетство, а које није још ни дочекао, никада неће заборавити и да је на њих оставила дубоке последице.

– Било је око 5.10 ујутру, знам засигурно јер сам управо тада послала мами поруку да крећем ка кући. Затекли смо момка на земљи, како се грчи, тресе, има напад – започиње причу за „Блиц“ Ј. А. (24), која је те вечери била у изласку са својим момком и другом на истом сплаву на ком се проводио и Пауновић.

Како каже, она и њени пријатељи су одмах пришли да помогну несрећном младићу који је лежао на земљи.

– У том тренутку се испред нас створио други младић који нам је само рекао име, презиме и године младића који је био на земљи – каже она.

А оно што је после тога урадио, згрозило је све.

– Било је очигледно да га познаје, али пошто је рекао да је у питању Јован Пауновић само је побегао, нестао – каже и даље шокирана Ј. А.

Како каже, тада није могла да размишља о дечаку који је свог пријатеља оставио у ужасном стању и побегао.

– Мој дечко и друг су га положили на бок и бринули да се не угуши језиком док су му у исто време држали руке и ноге, јер се невероватно тресао и шутирао. Није ми било на крај памети да би могао да умре, мислила сам да ће све бити у реду кад му исперу желудац – прича видно потресена девојка.

Ову причу потврдио је за „Блиц“ и њен момак Б. Ш. (27).

– Чим сам видео момка у том стању, окренуо сам га на бок, и питао сам неку девојку која је стајала поред да ли је звала Хитну помоћ. Рекла је да није, па је онда тада пред нама позвала и чуо сам како је диспечеру рекла да је конзумирао екстази – испричао је он за „Блиц“.

мирјана м.
Младић је лежао на плочнику испред самог улаза у сплав/Фото: Д. Миленковић, РАС Србија

Како каже, млади који су одлазили са сплавова кућама успут су им добацивали да младића положе на леђа, полију водом или просто „оставе на миру“.

– Тиме сам био шокиран, али још горе је то што је тај младић кренуо у излазак са неким коме је веровао, а када му је било најпотребније, тај неко га је оставио самог да умре – каже узнемирено Б. Ш. који је чинио све што је могао да помогне младићу.

Младић и девојка који су били очевици овог страшног догађаја, кажу и да су начули како је Јована на сплаву неко наводно тукао. Томе у прилог говори и да је, док су покушавали да му помогну, стално заклањао главу рукама.

– Када га је моја девојка помазила по глави, стресао се, ухватио за главу, и викао: „Не, не, не…“ – прича Б. Ш.

За све ово време, Хитне помоћи није било…

– Моја девојка, друг и ја смо позвали још три или четири пута, а појавили су се након више од пола сата – прича Б. Ш. (27).

„Хитну помоћ смо упорно звали“

– Полиција је стигла прва, око 5.30, али су стајали и гледали како му ми помажемо. Онда су нам након десетак минута рекли да га положимо на косину поред степеништа које води ка реци. За то време Јован је имао агресивне нападе, бунцао је и ударао све који су покушавали да му помогну – каже она.

Како додаје, упорно је звала Хитну помоћ.

– Рекла сам да знам да им наркомани нису приоритет, али да је у питању дете и да му је много лоше, да пожуре. Диспечерка Хитне помоћи ми је рекла да не могу да нас нађу, на шта сам ја почела да урлам име сплава, а она је онда рекла: „Аха, мислила сам да сте унутра, а не испред сплава“ – прича Ј. А, која каже да јој је у неком тренутку, диспечерка рекла да су већ примили неколико позива за тај исти случај.

Мирјана М.
Хитна помоћ је примила позив Ј. А. који је трајао 2:

Како додаје, очајни и немоћни, око 5.50 сати одлучили су да крену кућама и све препусте полицији.

– Тек тада је стигла Хитна помоћ, мушкарац и жена – каже она.

Девојка Мирјана М. (21) пронађена је мртва у 7.30 сати јутрос у Улици цара Лазара. Узрок смрти младе девојке за сада није познат. Она је преминула док је била у друштву са младићем М. М. (26).

Како сазнајемо девојка је преминула у стану који се налази у приземљу зграде. Полиција и форензичари су на лицу места и увиђај је у току.

мирјана м.

– Она је била прва особа која је Јовану пружила помоћ. Причала је са њим испред сплава са којег је избачен. Њој је матурант испричао колико је екстазија узео то вече, после чега је пао у шок. Држала га је док је он умирао и звала Хитну помоћ – каже наш саговорник. Према речима нашег извора, Мирјана је била и на ВМА док су се лекари борили за Јованов живот. Његова смрт ју је дубоко потресла, није могла да се помири са чињеницом да га више нема.

мирјана м.
Мирјана М./Фото: Facebook

– Све време је причала о њему, о томе како је мислила да ће преживети. Мислила је да је све могло да буде другачије – објашњава наш саговорник.

Бојана Богосав, Мирослава Бркић, Блиц