Американци траже да се ОБЈАВЕ ДОКУМЕНТА о Дражи Михаиловићу

Копредседавајући српског Кокуса у америчком Конгресу, конгресмен Тед По из Тексаса, уручио је писмо премијерки Србије Ани Брнабић у којем тражи да се објаве документа везана за суђење и погубљење Драгослава Драже Михајловића, пише портал Телеграф.

документа о дражи
Дража на Солунском фронту

Копредседавајући српског Кокуса у америчком Конгресу, конгресмен Тед По из Тексаса, уручио је писмо премијерки Србије Ани Брнабић у којем тражи да се објаве документа везана за суђење и погубљење Драгослава Драже Михајловића, пише портал Телеграф.

„У духу пријатељства између САД и Републике Србије, најлепше вам упућујем захтев да обелоданите материјал који се односи на суђење и убиство Драже Михаиловића“, пише у писму из Вашингтона у које је портал Телеграф имао увид.

У писму се наводи да је генерал Михаиловић играо кључну улогу у спасавању стотине страних пилота током Другог светског рата, укључујући и америчке службе.

„Он и људи којима је командовао показали су изузетну храброст у одбрани наших пилота за време мисије ‘Халијард’, тако да верујем да би у част и успомену на њега требало да се учине јавним околности његове смрти“, пише у писму.

„Надам се да ћемо заједничким радом успети да едукујемо будуће генерације Американаца и Срба о нашем дугом историјском пријатељству како би опстало у годинама које долазе“, написао је По, преноси Телеграф.

Премијерка Србије била је у посети САД поводом стогодишњице од подизања српске заставе над Белом кућом, а Телеграфу је, како се наводи, у кабинету премијерке потврђено да јој је конгресмен По уручио писмо и да ће оно бити прослеђено у редовну процедуру.

Писмо преносимо у целости:

Драга премијерко,

Желим да вам искрено захвалим на вашој посети Вашингтону. У духу пријатељства између САД и Републике Србије, најлепше вам упућујем захтев да обелоданите материјал који се односи на суђење и убиство Драже Михаиловића.

Генерал Михаиловић играо је кључну улогу у спасавању стотине страних пилота током Другог светског рата, укључујући и америчке службе. Он и људи којима је командовао показали су изузетну храброст у одбрани наших пилота за време мисије „Халијард“, тако да верујем да би у част и успомену на њега требало да се учине јавним околности његове смрти.

дожкумента о дражи
Фото: Бета

Американци никада неће заборавити храброст и другарство Срба, посебно Драже Михаиловића показаног током Другог светског рата. Надам се да ћемо заједничким радом успети да едукујемо будуће генерације Американаца и Срба о нашем дугом историјском пријатељству како би опстало у годинама које долазе.

Политика / Телеграф / Курир

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.