ПА, ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ Мајка болесног дечака (6) позвала Хитну, док је он викао да је ИЗГУБИО ВИД, они јој СПУСТИЛИ СЛУШАЛИЦУ!

0

Дете је имало  изузетно високу температуру, али то запосленима очигледно није било „хитно“.

дете
Фото: Илустрација, Масанори Јошида

Бањалука – После приче у којој су у бањалучкој Хитној помоћи тврдили да немају слободних возила како би интервенисали и помогли младићу Драгану М. (29) којег су изболи стршљенови, појавила се прича Јоване К, мајке шестогодишњег дечака, која је на својој кожи, како истиче, осетила бахатост запослених у овој здравственој установи чији би посао требало да буде да помогну унесрећенима.

Јована К. прича за Српскаинфо да је њен дечак раније прележао тешку упалу плућа, и да се његов млади организам борио са температурама од преко 40 степени, које нису хтеле да спадну без лекарске интервенције.

Слична ситуација са температуром дечаку се догодила и пре два дана.

– Имао је температуру од 40 степени и у једном тренутку ми је рекао: “Мама, ја не видим ништа” – присетила се Јована К.

Сваком родитељу овакве речи детета довољне су да се успаничи, али храбра мајка Јована знала је шта треба да учини – да потражи помоћ у бањалучкој Хитној помоћи.

Када је позвала, са друге стране се јавила женска особа, која је мајци спустила слушалицу уз коментар да је у Хитној „велика гужва“!

Јована објашњава да је жени која се јавила у Хитној успела да пренесе да јој дете има високу температуру коју никако не може да скине, ни туширањем, нити другим методама, па је упитала да ли може да дође у Хитну како би извадили налазе и утврдили о чему се ради.

Међутим, после тога, уместо речи утехе и помоћи Јована је добила одговор: “Наравно да ће му температура ударити на очи. Сада сам у гужви, немам времена”, наводно је рекла службеница, која је потом спустила слушалицу!

– Замолила сам је да ме саслуша, да ми помогне, ништа више, а она ми је спустила слушалицу уз коментар да је у гужви. Зар је то медицински радник чији је посао да помогне онима који су у невољи – узалудно се питала огорчена мајка дечака.

дете
Фото: Илустрација

На крају је одвела дете код педијатра у Поликлинику, који ју је одмах упутио у Хитну помоћ да извади налазе.

– Дошла сам у Хитну помоћ и видела да у њој уопште нема гужве. Одлучила сам да поразговарам са женом која се јавила на телефон. Није ми дуго требало да је пронађем, а ни њој да ме препозна да сам особа са којом је већ разговарала – испричала је Јована за Српскаинфо.

– У Хитној је било троје људи, па сам је питала да ли је ово та “гужва” због које није могла да ми помоогне када сам звала телефоном и када ми је онако спустила слушалицу. Уместо извињења, уследио је нови бахати одговор медицинске сестре – да је гужва била и прошла – објашњава Јована.

– Навикла сам због своје тешке болести на те бахате медицинске раднике и трудим се у животу да их што више избегавам, али некада немате избора па будете осуђени на њихово понашање. Питам се само шта би се догодило да је тај позив упутила нека мајка која нема аутомобил, која није могла да дође до хитне, а дете јој је болесно и има високу температуру? Да ли ти људи уопште знају шта се може догодити због њихове бахатости – упитала је огорчена мајка Јована К.

Из бањалучког Дома здравља се још нису огласили поводом овог случаја.

ЕуроБлиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.