ШОК У НОВОМ САДУ У пошту стигао оштећен пакет, када су га запослени отворили ПРЕТРНУЛИ СУ ОД СТРАХА

Драгана И. (38) из Јагодине добила је кривичне пријаве због убијања и злостављања животиња и фалсификовања исправа, пошто су радници новосадске поште у њеној пошиљци пронашли живу змију и то питона.

пронашли живу змију
Фото: Промо

Наиме, цео случај испливао је случајно, јер су запослени приметили да је пакет оштећен.

Радници Поште приметили су да је пакет оштећен. Погледали су га пажљиво и били су шокирани када су унутра угледали тераријум и питона у њему. Тераријум је био умотан у неколико слојева папира. Језа их је прошла када су помислили шта је све могло да се деси да се којим случајем питон измигољио из тераријума – каже за „Блиц“ саговорник који је упознат са овим случајем.

пронашли живу змију
Фото: В. Живојиновић, РАС Србија

Запослени у пошти одмах су обавестили полицију и ветеринарску службу која је животињу преузела. Полицајци су прегледали папире и утврдили да је егзотичан пакет послат из Јагодине 15. августа, као и да је пошиљалац Драгана И.

– Инспектори су одмах отишли код ње и у њеном дому нашли ћука, малу сову чије држање није дозвољено законом – додаје саговорник.

Драгана И. има дете (13) које воли егзотичне животиње. Пре два месеца дете је пожелело питона и она је на једној од друштвених мрежа нашла неко удружење љубитеља егзотичних животиња. Распитала се како да детету набави змију које је желело.

пронашли живу змију
Фото: Youtube

– Од особе из Суботице је купила питона, уредно платила, а пошиљка, тераријум са змијом, послат јој је аутобусом. Дете је два месеца уживало у овом егзотичном љубимцу. Али деци као деци животиње брзо досаде. Дете, наводно, више није хтело питона, већ се заинтересовало за неког егзотичног гуштера, па је Драгана одлучила да змију прода на исти начин на који ју је и купила. Купац јој се јавио из Новог Сада и према договору, змију у тераријуму је требало да пошаље брзом поштом, што је она и учинила – прича извор „Блица“ и додаје да несвакидашњи пакет сигурно не би био откривен да пошиљка није оштећена да ли приликом паковања или транспорта, за сада није утврђено.

Блиц