Сећате се ЛАЖНОГ ПРИНЦА из Црне Горе? Избегао је затвор због превара, а онда се оженио и добио наследника „трона“ којем је дао КРАЉЕВСКО ИМЕ

Сећате се Стефана Чернетића (57) који се годинама представљао као потомак Црнојевића и „принц од Црне Горе и Македоније“? „Његово величанство“ који је лажном титулом преварио пола Европе и многобројне припаднике џет сета, средином прошле године био је вест број један, а онда је нестао из јавности. Током медијске илегале „принц“ се оженио, добио сина и у духу краљевске традиције дао му име – Константин Дванаести!

принц од црне горе
Фото: Facebook

Рођење Константина Дванаестог на друштвеним мрежама најавио је као наставак лозе.

– Нова краљевска беба у царској кући Црне Горе и Македоније. Црна Гора ће једног дана имати наследника трона. Живело његово краљевско величанство принц Константин – написао је крајем априла Чернетић.

Дечак је одмах добио и свој грб и одору, а две недеље касније и „нове територије“ и „круне“ Влашке и Војводине.

Тати је краљевство очигледно било тесно, па је сваком новом објавом на Фејсбуку ширио територије свог сина.

– Да обележимо рођење Његовог царског краљевског величанства принца Константина, престолонаследника Црне Горе, Македоније, Албаније, Србије, Бугарске и тако даље, Краљевска кућа му је обезбедила комеморативне медаље – пише уз фотографију из јуна.

Списку је брзо додата и Грчка, а дечак је постао „најмлађи монарх у Грчкој“.

– Његово царско краљевско величанство принц Константин од Црне Горе и Македоније најмлађи је монарх данас у Грчкој. Он је Чернетић, али такође и Анђел Флавије Комнин Палеолог Ласкарис, де јуре Константин Дванаести – написао је Стефан.

„Најмлађи монарх Грчке“ дечак је постао по мајци, Хари Донтсиу, која је судећи по њеном Фејсбук профилу, рођена Атињанка. Мама је иначе психолог за децу и школовала се у Немачкој, званично је постала део „краљевске породице“ када се пар венчао у Македонији пре месец дана.

После „краљевског венчања, на којем се, судећи по њеним фотографијама на Фејсбуку, играло и коло, младог монарха на Охридском језеру крстио је Архиепископ македонски.

Подсећамо, Стефан Чернетић (потписује се и као Црнојевић) пажњу медија привукао је средином прошле године, када се нашироко писало о његовим преварама. „Принц“ је годинама на рачун своје лажне титуле живео лагодно и лепо, обилазио пријеме, дружио се са џет сетом и возио црни мерцедес са дипломатским ознакама. Принц се иначе јавно разметао својим начином живота, објављивао фотографије на друштвеним мррежама, па чак и покренуо сопствени сајт.

Да је све само маска, откривено је тако што је у једном елитном одмаралишту у Фусини, принц направио позамашан рачун, који је менаџер потом проследио Амбасади Македоније у Италији. Стигао је одговор као хладан туш – „не шаљите нам рачуне, принца немамо, а сигруно га не делимо са Црном Гором“.

Италијанска полиција је тек годину дана касније покренула истрагу, а у јулу прошле године издала и потерницу за њим. Приликом хапшења Чернетића заплењени су дипломатски пасоши, налепнице дипломатског кора, међународне награде, потврда краљевске куће Црне Горе и разне дипломе. Иако је хапшен, није и осуђен.

Занимљиво је да на превару самозваног балканског племића насела и најпознатија Плејбој зечица на свету Памела Андерсон, на шта је „принц“ очигледно врло поносан, бар судећи по насловној фотографији на његовом Фејсбук профилу где је управо са Памелом.

М. Б, Блиц