СВАЂА У СТУДИЈУ ЗБОГ РАТКА МЛАДИЋА: Зарковић и Протић викали један на другог „срам вас било“, умало избила ТУЧА! (ВИДЕО)

1

„РасПравда“ не памти већу расправу. Милан Ст. Протић, историчар и бивши амбасадор, два сата је жестоко укрштао ставове са водитељем Миодрагом Зарковићем по свим важнијим питањима српске данашњице! Од Косова и Метохије, преко деведесетих и Милошевића, па до Хага и Ратка Младића, није било теме око које се нису гласно сукобили.

милан ст. протић
Милан Ст. Протић и Миодраг Зарковић у вербалном дуелу

Најжешћи тренутак расправе је био у тренутку када се разговарало о догађајима у Сребреници у јулу 1995. године и односу према Хашком трибуналу због чега су оба учесника расправе викали оном другом да треба да га буде срамота због ставова које износи.

Милан Ст. Протић (Београд, 28. јул 1957) је српски политичар. Рођен је у Београду 28. јула 1957. године. Праунук је првог премијера Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца Стојана Протића. Београдски Правни факултет завршио је 1980. године. Магистрирао је (1982) и докторирао (1987) модерну европску историју на Универзитету Калифорније у Санта Барбари (САД) код истакнутог српског историчара Димитрија Ђорђевића. Предавао на факултетима у САД, Канади, Уједињеном Краљевству, Француској, Немачкој и Грчкој. Од 1995. до 1998. био је директор Центра за српске студије у Београду. Од 1985. ради у Балканолошком институту Српске академије наука и уметности (САНУ). Политиком се бави од 1992. године. Био је члан ДЕПОС-а, један од оснивача Демократске странке Србије, активан учесник демонстрација 1996-1997 и члан вођства Савеза за Промене и ДОС-а. Био је председник Српског демократског клуба Одбрана (1998-2001) и копредседник Нове Србије (1999—2001). На септембарским изборима 2000. предоводио листу ДОС-Војислав Коштуница у изборној јединици Нови Београд и био изабран за савезног посланика у Већу грађана Скупштине СРЈ. Кандидован је и за одборника у Скупштини Београда у својој матичној општини(Стари Град) и ту је однео убедљиву победу. У ноћи 5. октобра изабран је за председника Скупштине града Београда (за градоначелника). Амбасадор СРЈ у САД постао је у фебруару 2001. Са тог положаја смењен је августа исте године. Ожењен је и отац три кћери.

– Како вас није срамота то да кажете? – викао је Зарковић на госта који је рекао да сви војници ВРС који су преживали рат у БиХ треба да се осећају криви.

милан ст. протић
Милан Ст. Протић

– Како вас није срамота да не мислите о оних 18000 који су изгинули. Срам вас било! – викао је Протић на Зарковића, а расправа се наставила у истом тоналитету.

Иако је у неким тренутцима деловало да ће доћи и до већег сукоба они су се на крају емисије ипак пристојно разишли.

Погледајте целу емисију:

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.