Немачка размишља о мерама за протеривање миграната

0

Немачка планира закон који би омогућио брже и ефикасније протеривање особа које се налазе илегално у земљи, пише немачки „Билд ам зонтаг“.

протеривање
Фото: Илустрација

Немачка планира закон који би омогућио брже и ефикасније протеривање особа које се налазе илегално у земљи, пише немачки „Билд ам зонтаг“.

Међу тим мерама је и она по којој би особе којима је одбијен захтев за останак у Немачкој биле дужне да пријаве ако ноћ не проведу на пријављеном месту боравка.

Мере подразумевају и то да подносилац захтева за азил своју пошту може да подиже само уз помоћ чип-картице чиме би се могло доказати да су и примили одлуку о протеривању из земље.

Министарство унутрашњих послова је демантовало садржај документа који је објавио „Билд“ али је саопштено да се тренутно „интензивно ради“ на закону о олакшавању протеривања, преноси Хина.

У међувремену, немачки министар унутрашњих послова прихватио је иницијативу неких савезних покрајина попут Саксоније, које се залажу за протеривање криминалаца и у Сирију.

„Тренутно интензивно испитујемо могућности протеривања у Сирију криминалаца и особа од којих прети опасност“, изјавио је Зехофер у петак.

Коначну одлуку о том питању требало би да буде донета крајем новембра на састанку министара унутрашњих послова савезних покрајина.

Подсетимо, немачка канцеларка Ангела Меркел упозорила је летос да „судбина“ Европе зависи од мигрантског питања, на самиту ЕУ на коме је ово питање разматрано.

протеривање
Фото: Крисиан Манг, Ројтерс

„Европа има много изазова, међутим онај везан за мигрантско питање би могао да одлучи судбину Европске уније“, рекла је Ангела Меркел у обраћању немачким посланицима пред одлазак на самит Уније у Бриселу.

Она је позвала земље чланице да траже „мултилатерална“ а не „једнострана“ решења.

Немачка канцеларка је бранила своју одлуку да отвори врата земље мигрантима 2015. године, наводећи да је то био једнократан хуманитарни гест да се помогне да се смањи притисак на друге европске земље.

Како је пренео АП, она је рекла посланицима да су вође Аустрије и Мађарске лично од ње тражили помоћ 2015. када је стигао прилив миграната у њихове земље.

„Рекли смо да ћемо помоћи у ванредној ситуацији, и сада, као и тада, мислим да је то била исправна одлука“, рекла је Меркел.

Меркел је указала да се ситуација сада променила и да су Европи потребна заједничка решења за питање миграната.

Рекла је да и даље постоје поделе око тог питања, али такође и јединство око тога да је потребно смањити миграцију, зауставити кријумчаре и ојачати европске спољне границе.

Танјуг / Хронограф

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.