Нигде нисмо безбедни – „РЕКАО ЈЕ: ‘ШТО ГЛЕДАШ У МОЈУ ЖЕНУ, ХОЋЕШ ДА ТЕ БИЈЕМ'“ Исповест пијачара из Ниша који је преживео три ударца СЕКИРОМ

Пијачни продавац Славољуб Павловић (62) из Ниша чудом је остао жив и задобио је само лаке повреде, пошто га је суграђанин Никола А. (28) у понедељак ујутро на Дурланској пијаци, три пута ударио тупом страном секире у главу.

славољуб павловић
Фото: Бранко Јаначковић, РАС Србија

Павловић је пре 18 година преживео мождани удар, па свако повређивање главе може имати несагледиве последице, али је, за сада, срећом прошао без тешких и животно угрожавајућих повреда.

славољуб павловић
Окрвављена одећа коју је Славољуб Павловић имао на себи у моменту напада/Фото: Бранко Јаначковић, РАС Србија

Он сведочи да је до напада је дошло „без повода“, пошто је оптужени за покушај убиства прошао поред његове тезге.

– Био сам за својом тезгом на Дурланској пијаци где продајем поврће. Познајем нападача само из виђења јер доноси на пијацу орахе и воће, које нуди продавцима на откуп, а које набавља ко зна одакле. Он је прошао поред моје тезге са неком женом. Међутим, после пет метара је стао и вратио се.

– Питао ме је без икаквог повода: „Што ти гледаш у моју жену? Хоћеш сада да те бијем?“. Одговорио сам му лепо да гледам сваког ко прође поред моје тезге, али и да ме нико није тукао од малена, па неће ни он. Он је, међутим, наставио да провоцира па смо кренули ка излазу са пијаце. Стали смо један наспрам другог па сам га питао: „Хоћеш да ме бијеш, ајде сада можеш да ме бијеш. Ја нисам дошао овде да се бијем“, прича Славољуб коме је глава после напада умотана у завоје.

Будући да га Никола ту није напао, Славољуб каже да се вратио до своје тезге.

– Рачунао сам да се то завршило. Но, убрзо је до моје тезге дошла та жена која је била са њим. Онда је она почела да ме провоцира: „Шта ме гледаш? Да ниси ти неки педофил?“ Рекао сам и њој да гледам сваког ко прође поред моје тезге и кренуо да устанем са столице, када сам чуо колегу поред мене како ме упозорава: „Пази Цале“. Онда сам укапирао да је његова жена дошла само да ми одвуче пажњу и натера ме да устанем, али већ је било касно. Осетио сам ударце са десне стране главе.

Славољуб каже да га је нападач ударио два или три пута тупом страном секире и да је одмах почео да крвари. Каже и да му је капа вероватно ублажила ударце.

– Ухватио сам се за окрвављену главу и кренуо сам ка полицијској станици која је преко пута пијаце да пријавим напад. Он је стајао са стране и наставио је да ме зове и провоцира: „Дођи, дођи…“ Доста сам крварио на месту повреде, што се може видети и по гардероби коју сам имао на себи – каже Славољуб.

славољуб павловић
Славољуб Павловић са снимком повређене главе после напада/Фото: Бранко Јаначковић, РАС Србија

Отишао је до полиције и пријавио напад, а онда га је Хитна помоћ одвезла до Ургентног центра КЦ у Нишу ради даље дијагностике и збрињавања.

– Срећом ме није ударио са леве стране, јер сам 2000. године имао мождани удар када ми је пукла анеуризма на мозгу па са те стране имам пластичну плочу и мрежицу у лобањи – додаје Славољуб.

Како сазнајемо, полиција трага за Николом А. (28) из Ниша због сумње да покушао да убије Славољуба којег је секиром ударио по глави.

Иако су повреде које је задобио Славољуб лаке, Више тужилаштво у Нишу оценило је да се ради о покушају убиства.

Бранко Јаначковић, Блиц