Kо од историчара ради за УДБУ? – ОБРАЧУН: Аутохтонисти против митомана и „Бечлија“ (ВИДЕО)

У разговору са Миодрагом Мишком Станковићем за ТВ ХелмKаст Миодраг Милановић одговара на кључно питање зашто се у Србији, за разлику од свих европских земаља, не учи национална тј. аутохтонистичка историографија.

миодраг милановић

С једне стране су „критични“ историографи, припадници Бечко-берлинске школе а са друге стране митомани, намножени у свим новоствореним земљама бивше Југославије.

Званична историографија врши замену теза и у обрачуну са аутохтонистима проглашавајући их митоманима.

Милановић на низу примера доказује да нема говора о томе да аутохтонисти не користе у свом раду разноврсне писане изворе односно да национална историографија није критична. Напротив!

Kоме не одговара изучавање националне историје и да ли иза тога стоје политички интереси у бити антисрпских друштвених групација и зашто су књиге водећи српских аутохтониста гурнуте у запећак, а на њихово место доведени митомани разних провенијенција уз велику медијску подршку?

Kоме требају барон минхаузенске приче о српској прошлости?

Испоставља се, стручњаци који се баве националном историјом своје противнике имају и у Бечко-берлинској агентури и у митоманима.

миодраг милановић
Миодраг Милановић

Неко би рекао да на делу имамо прави пример теорије завере: с једне стране се аутохтонисти проглашавају митоманима, а са друге се митомани желе сврстати међу аутохтонисте. Циљ је заједнички – Србији и Србима не треба национална историја.

Миодраг Милановић je аутор емисије Аутохтонисти у продукцији ХелмKаст. Емисија „Аутохтонисти“ се бави српском аутохтонистичком школом чији су представници: Милош Милојевић, Олга Луковић-Пјановић, Радивоје Пешић, Момир Јовић, Светислав Билбија, Миодраг Милановић, мр Славиша Миљковић, Милош Гроздановић, Слободан Јарчевић, Радован Дамјановић, Драгољуб Антић, Александар Петровић и многи други.

Подсетимо да је почетком ове године, аутор и водитељ емисије „Аутохтонисти“ на интернет телевизији „ХелмКаст“ Миодраг Милановић жестоко критиковао Јована Деретића, тврдећи да је он „отац српске епске историјске фантастике“ и цитирајући поједине Деретићеве тврдње.

Он се том приликом позабавио целом Деретићевом биографијом, политичком каријером, његовом титулом академика и другим подацима из биографије Јована Деретића.

Милановић је посебно подругљиво коментарисао Деретићеве тврдње да се порекло Срба може пратити 8000 година пре Христа, да су Илири добили име по св. Илији а Германи по грмовима, о Богородици/девојци Марији као Српкињи, 40 римских царева Срба итд.

миодраг милановић
Водитељ емисије Миодраг Мишко Станковић

– Дошло је време да се рашчисти српска аутохтонистичка сцена, и да се пробере жито од кукоља, аутохтонисти од превараната – изјавио је Милановић у поменутом видеу.

Видео је својевремено, после само неколико сати од објављивања, изазвао жестоке полемике међу присталицама и противницима Јована Деретића, а на удару жестоких коментара нашао се и сам аутор емисије.

Погледајте снимак нове емисије:

2 Коментари

  1. Pozdrav Brate Misko…Imam predlog za ovog SFRJ nazovi istoricara…ORGANIZUJTE DUEL OVOG TIPA SA DERETICEM PA DA GA VIDIMO GOVNARA… Pozdrav i za Brata Nikolu od Sarcanski Marka iz SOMBORA.

Comments are closed.