Ужас у дечјем позоришту! Одвели децу код Деда Мраза, а дочекао их „чика“ с роговима и копитима

Прошле суботе, 22. децембра 2018.  са децом сам отишао на представу „Краљ Драгојло против Деда Мраза“ у позориште Театар на Брду. Представа је била за децу радника једног предузећа, а после представе уприличени су подела пакетића и сликање с Деда Мразом, пише један родитељ из Београда на блогспоту Да ти кажем.

краљ драгојло
Представа „Краљ Драгојло против Деда мраза“/ Фото: tnb.tickets.rs

Сама организација догађаја је прошла у потпуном реду. Уосталом, у питању је класична забава за децу у ове празничне дане. Упитна је сама представа, односно промоција сатанизма деци, од којих најмлађе име непуне две године, а најстарији су школарци (представа је декларисана за децу узраста од 4 до 12 година).

Наиме, радња иде овако. Краљ Драгојло добија поклон од Деда Мраза, али пошто он сматра да није био добар и не схвата зашто њему Деда Мраз уручује поклон, реши да иде на Северни пол и расправи то са Деда Мразом лично.

краљ драгојло против деда мраза
„Главна службеница“ Министарства за сујеверје, на жалост због слабог квалитета фотографије не види се јасно њена обућа у облику копита

Ту се у причу укључује „Министарство за сујеверје“ које хоће да га спречи да оде, а чији су службеници, да их тако назовем, глумци обучени у црно, са великим црним роговима, а „главна“ међу њима (са највећим роговима) има стилизовану обућу у облику копита. Симболика је више него јасна. Сама њихова појава, појачана звучним ефектима, димом, дивљим плесом, деловала је да благо кажем шокантно на децу (да не причам о реакцији мог млађег детета од непуне две године).

– Као одрасла особа био сам згрожен изгледом сцене, сведочи овај родитељ, – која је презентована наивној деци, али моја згроженост употпунила је сцена у којој су се глумци поређали у некој својој сеанси призивања мрачне силе(?!) и при томе рукама показивали сатанистички поздрав. Та призивана „мрачна сила“ преноси се на неку особу тако што му се забија (наравно не стварно) у облику трна у врат! Не знам да ли је довољно рећи да то сматрам у најмању руку катастрофалном поруком за децу, то банализовање насиља које они сутра могу наивно применити кроз игру.

краљ драгојло против деда мраза
Фото: Глумци рукама формирају сатанистички поздрав

Не знам која је намера била Театра на Брду када су ову представу режисера Матије Поповића уврстили на репортоар, али сматрам да она није нешто што бих препоручио деци, без обзира на њихов узраст.

Деца нису довољно изграђена и свесна порука које им се шаљу, а које би захваљујући оваквим подметањима од наранијег детињства њима могле постати „нормалне ствари“, које су све само не нормалне, закључује запањени отац и сведочење документује фотографијама.

краљ драгојло против деда мраза
Фото: Сатанистички знак

– Тексту прилажем слике које сам лично фотографисао, уз једну фотографију са интернет странице Театра на брду.

Да ти кажем

1 коментар

  1. сатанизам је отворено на делу, најпре код најмлађе популације! лично, дубоко верујем да је министар културе, а и шире упознат са сатанистичким садржајем представе, а да је само ту???? па ноћ вештица, 31 октобра….деца по градском превозу са ,,изгублјеним,, родитељима, са сатанистичким маскама…УЖАС…ТО ЈЕ НСП нови светски проедак..

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.