Српски Телеграф однео ПАКЕТ ПОМОЋИ АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ

БЕОГРАД – Због блокаде рада америчке владе, због чега је паралисан и рад амбасаде САД у Београду, Српски телеграф је за амбасадора Кајла Скота спремио пакет најосновнијих намирница који би требало да му помогне да преживи, док председник Доналд Трамп не одблокира финансирање администрације.

пакет помоћи
Амерички амбасадор Кајл Скот / Фото: Танјуг

Како лист пише у данашњем издању, у пакету адресираном на амбасадора, а који је предат на пријавници амбасаде, уредништво Српског телеграфа спаковало је литар уља, килограм шећера, килограм брашна, килограм јабука, тост хлеб и 200 грама чварака.

Црни дани надвили су се над свима које у Србији финансира америчка влада јер председник САД Доналд Трамп још није дао благослов за деблокаду рачуна администрације у Вашингтону. Због ове фискалне мере највише пати амбасадор САД у Београду Кајл Скот, јер је рад амбасаде потпуно паралисан, а упитно је и да ли ће он уопште примити плату. А кад је већ тако, Српски телеграф је решио да покаже колико су Срби хуман народ, пише у тексту објављеном у Републици, једном од издања Српског телеграфа.

пакет помоћи
Да преживи без плате к’о ми под санкцијама / Фото: Ст. / Н. Панчић, Република

Знамо за муку

Пошто ми одлично знамо како је живети у потпуној економској блокади и под вишегодишњим немилосрдним санкцијама, које је својевремено иницирала управо Америка, Српски телеграф спремио је за Скота пакет најосновнијих животних намирница да му помогне да преживи док Трамп не одблокира администрацију.

У пакет који смо адресирали лично на амбасадора Скота и предали га на пријавници дипломатског представништва спаковали смо литар уља, килограм шећера, килограм брашна, килограм јабука, тост хлеб и 200 грама чварака. Наш новинар кренуо је на Дедиње да хуманитарну пошиљку лично испоручи.

Строге мере безбедности, наравно, налагале су да пакет буде проверен пре него што заврши у Скотовим рукама. После питања шта се налази у пакету, кутију су службеници преконтролисали детектором за метал, а онда је спустили на земљу испред главног улаза у амбасаду. Све време наш новинар стајао је поред пакета, уз надзор једног од припадника обезбеђења.

После пет минута из зграде је изашао човек у цивилу који нас је питао шта је разлог наше посете и шта се налази у пакету. После нашег кратког објашњења, добацио је:

– Нашли сте се да будете дарежљиви, сматрате да је то добар штос.

пакет помоћи
Фото: Ст. / Н. Панчић, Република

Могли сте и више

Он се затим вратио у зграду. После неких 15 минута чекања испред улаза, двоје службеника амбасаде, Американаца који говоре српски, изашло је са захтевом да се кутија отпакује. То смо и учинили.

пакет помоћи
Фото: Ст. / Н. Панчић, Република

– Нема ајвара – разочарано нам је рекао један од службеника кад је видео садржај, док је његова колегиница констатовала да смо могли и мало да појачамо пакет.

Отишли смо испраћени обећањем да ће пакет бити достављен амбасадору Скоту у најкраћем року.

Шта смо спаковали амбасадору: – уље, 1л – шећер, 1кг – брашно, 1кг – тост хлеб – чварци, 200 г – јабуке, 1кг

Танјуг / Горан Митровић, Република.рс