ТРИ ДАНА ЗВАЛА ХИТНУ ПОМОЋ, ПА УМРЛА! Марина је била мајка 4 деце, МОЛИЛА је за помоћ лекара, на ВМА је избацили у ходник да чека целе ноћи!

Марина Јовичић Илић (38) из Београда је због јаких болова у стомаку три дана молила Хитну помоћ да је посети, а када су коначно дошли и одвели је на ВМА, доктори су утврдили да јој нема спаса.

марина јовичић илић
Марина Јовичић Илић / Фото: Приватна архива

Ова мајка четворо малолетне деце, међу којима је и беба од тек годину дана, убрзо је умрла из још неутврђеног разлога.

– Да је Хитна дошла раније, Марина би можда била жива – каже за Курир њен супруг Драган Илић, радник „Београд пута“, који чека резултате обдукције.

Он објашњава да је Марина 21. јануара почела да зове Хитну помоћ, а да су дошли тек 23. јануара.

– Тих дана Марина је била сама у кући с децом јер сам ја радио током целог дана на терену. Прво је имала вирус грипа, температуру и грозницу, али је 21. одједном почео и стомак јако да је боли и да се надима. Сутрадан јој је било још теже, нагло јој је пао притисак, почела је да се гуши и опет је звала Хитну. Рекли си јој да пије слану воду, дигне ноге на јастук, попије лек за смирење – наводи Драган.

марина јовичић илић
Фото: Приватна архива

Кад је увече дошао кући, она није могла да стоји, а нису могли до болнице јер немају ауто, те су се надали да ће јој до јутра бити боље.

– Ја сам тог 23. јануара ујутру морао на посао, па је кума дошла да буде с Марином. Њој је било све лошије, почела је да повраћа, па су опет звале Хитну помоћ, која је упорно одбијала да пошаље екипу поручујући им да саме оду у болницу, као и да долазак Хитне мора да се плати ако је лажна узбуна. Коначно су дошли након трећег позива и одвезли је на ВМА – истиче Драган.

Маринина кума каже да су нове муке доживеле и на ВМА:

– Прво ју је примио хирург, који је закључио да Марина није за хитну интервенцију и отпустио је кући. Одвела сам је преко пута на интерно оделење, где су нам рекли да чекамо испред ординације, иако је Марина већ почела да се губи и бунца. Чекали смо од шест сати увече до четири ујутру. Коначно су јој 24. јануара ујутру измерили притисак и шећер и установили да мора да остане у болници. Онда су открили да су јој унутрашњи органи пуни воде, да отказују јетра, слезина и бубрези и да само Бог може да јој помогне. Марина је умрла у ноћи између 26. и 27. јануара.

марина јовичић илић
ВМА / Фото: Филип Плавчић

ВМА: Покренута унутрашња контрола

Из ВМА кажу да је у току редован поступак унутрашње контроле квалитета рада здравствених радника који су учествовали у лечењу пацијенткиње Марине Јовичић Илић. У Градском заводу за хитну медицинску помоћ истичу да нису добили никакву жалбу поводом пацијенткиње Марине Јовичић Илић, али позивају чланове породице преминуле да им се обрате ако имају икаквих сумњи у рад њихове службе.

Сања Ђорђевић, Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.