Епилог скандалозног селфија ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ФУНКЦИОНЕРА

Бранко Перић (60), бивши заменик градоначелника Бора, у средишту скандала са петнаестогодишњакињом. На фотографијама забележени загрљаји и пољупци окривљеног и малолетне ученице.

бранко перић
Седиште Скупштине општине Бор – Бранко Перић са девојчицом/Фото: Новости

Основно јавно тужилаштво у Бору подигло је у среду оптужницу против Бранка Перића (60), бившег заменика градоначелника Бора, чије су фотографије, на којима се он страсно љуби и грли са девојчицом старом тек 15 година, освануле на друштвеној мрежу „Фејсбук“.

Перић се нашао се у средишту секс скандала када су фотографије на којима се он љуби и страствено грли са девојчицом, освануле на друштвеним мрежама те малолетнице. Фотографије су убрзо склоњене, али их је, у међувремену, видео и сачувао велики број људи.

У јавности су се, подсетимо, појавиле четири фотографије на којима се види бивши заменик градоначелника Бора у интимним позама са једном девојчицом. Перић је, подсетимо, био лишен слободе и поднета је кривична пријава против њега због полног узнемиравања, али тек пошто су медији алармирали јавност о овом случају.

Перић, који је првобитно дао изјаву у полицији у својству грађанина, казао је да је само честитао свим девојкама на добро урађеном послу. Оне су китиле Дом културе у борском селу Слатина, одакле је родом и бивши заменик градоначелника. Он је истакао да никакав однос није имао са малолетницом, а те се приче чврсто држала и девојчица.

Иако се на фотографијама јасно види да девојчица снима селфи, обоје су се држали својих изјава. У почетку, није било реакција истражних органа, уз образложење да се ради о лицу старијем од 14 година, „због чега се случај не може окарактерисати као обљуба над дететом, нити је било икакве присиле“.

Незванично, када су фотографије исцуриле у јавност, од Перића је затражено да одмах поднесе оставку. Он је то и учинио, а тај чин је образложио здравственим разлозима.

Уколико се огласи кривим у овом случају, Перићу прети казна од три месеца до три године робије.

бранко перић
Фотографије на којима су Бранко Перић и тинејџерка

Радо виђен гост

У Слатини, у којој живе Перић и малолетница, нико на ову тему и даље не жели да говори.

– Перић и отац девојчице су школски другови и он је био радо виђен гост у њиховој кући – кратко нам је раније казао један мештанин Слатине. – Бранко је увек био пристојан човек. Има дивну породицу, којој је увек био посвећен, због чега и мислим да му је све ово, највероватније из политичких разлога – намештено.

Љ. Т, Новости