Сестрић Горана Иванишевића организовао напад на ватерполисте Звезде?

Полако се одмотава клупко око догађаја који је узнемирио јавност у региону током протеклог викенда када су у Сплиту нападнути ватерполисти Црвене звезде.

напад у сплиту
Фото: Twitter Printscreen

Полако се одмотава клупко око догађаја који је узнемирио јавност у региону током протеклог викенда када су у Сплиту нападнути ватерполисти Црвене звезде.

Како су пренели поједини портали из Босне и Херцеговине, попут нови.ба, сумња се да је Горан Локица, сестрић бившег шампиона Вимблдона, Горана Иванишевића, био организатор напада.

Многи верују да је Локица, син фудбалског тренера Вјекослава Локице, управо момак који ради у једном од кафића на Риви. Он је наводно позвао остале нападаче када је препознато да су у кафићу ватерполисти београдског клуба.

Реч је о личности која је и раније била позната полицији пошто је још пре 12 година претио својој мајци, Срђани Иванишевић да ће је убити ако му не да новац да врати дугове.

Верује се да је Горан Локица био међу три приведена лица у недељу и да је после вишечасовног саслушања пуштен кући, док је судија за једног притвореника одредио једномесечни притвор.

Иначе, Локица је одавно у сукобу са својом породицом, он више од десет година не разговара са својим братом Иваном, који је у појединим медијима грешком доведен у везу са инцидентом.

Иначе, овај инцидент се догодио у суботу око 13:40 на главном градском шеталишту. Четворици играча Црвене звезде пришла је група од пет хулигана затраживши од њих да скину клупске мајице. Потом су их напали, тројица ватерполиста је побегло, а Александар Краљ се спасао тако што је скочио у море.

Црвена звезда се због свега вратила у Београд пошто је отказала меч са Морнаром из страха за безбедност својих играча и чланова стручног тима.

Двојица хулигана у притвору, трећи се брани са слободе

играчи нападнути
Фото: Printscreen

Истражни судија Жупанијског суда у Сплиту одредио је једномесечни притвор двојици нападача на ватерполисте Црвене звезде, а трећи ће се бранити са слободе.

Притвор је одређен на предлог сплитског Државног тужилаштва које је отворило истрагу против тројице ухашених због сумње да су починили кривична дела наноношења тешких физичких повреда у покушају и разбојништва.

„Постоји основана сумња да су осумњичени 9. фебруара око 13.35 у Сплиту поступали заједнички и договорно на начин да су у угоститељском објекту приступили тројици младића и због изразите нетрпељивости према особама друге националности више их пута ударали шакама и ногама те палицама и другим неутврђеним предметима по телу називајући их погрдним именима“, навело је тужилаштво на својим интернет страницама.

Двојица нападнутих ватерполиста успела су да побегну, док су нападачи, додаје тужилаштво, за трећим наставили да трче с телескопском палицом у рукама и ножевима, а оштећени младић је од страха скочио у море.

„Осумњичени су и даље, уз претње, захтевали од њега да им преда одећу с клупским обележјима, што је младић у страху за живот и учинио. Нападачи су се удаљили с места догађаја носећи са собом тренерку и мајицу чиме су прибавили неосновану имовинску корист у вредности од око 1000 куна (135 евра), док је оштећени младић задобио физичке повреде.

Због опасности од понављања кривичног дела, тужилаштво је предложило одређивање истражног затвора. Сплитско-далматинска полиција ухапсила је у недељу тројицу нападача на ватерполисте, а код једног од њих пронађена је и украдена мајица“, стоји у саопштењу.

Трага се за још двојицом нападача. Напад на ватерполисте осудили су поједини хрватски политичари, као и Хрватски олимпијски одбор. Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да напад треба најоштрије осудити и оценио да је сада најважније да хулигани буду примерено кажњени.

Б92