Мирко Бутулија пре две године спасао живот човеку који га је данас убио

0

Директор АМСС Мирко Бутулија, кога је данас на радном месту убио секретар Предраг Ђурђев, пре две године спасао је живот свом убици, сазнаје Блиц.

мирко бутулија
Фото: РАС Србија

Извор Блица и очевидац тог догађаја наводи да је Ђурђев после пословног ручка упао у воду и почео да се дави. Бутулија је без размишљања скочио у реку и извукао га на обалу.

-Били смо на пословном ручку на сплаву. Ђурђев је стао на неку даску која је пукла, оклизнуо се и упао у реку. Није знао да плива и почео је да се дави. Бутулија је без размишљања скочио, онако обучен и спасао га – наводи извор Блица, бизнисмен који је замолио да му не помињемо име.

Прискачући у помоћ човеку који ће га изрешетати две године касније, Бутулија је из воде извукао и торбицу Ђурђева за коју је овај викао да мора да је нађе.

– У торбици су била три пиштоља. Сви смо били шокирани… Међутим, у том тренутку нико се није тиме бавио него чињеницом да се Ђурђев умало удавио и да је спасен – наводи наш саговорник.

Према незваничним наводима, пиштољ из ког је Ђурђев пуцао у свог спасиоца није једини који је поседовао. Сумња се да је имао дословце мали арсенал од десетак пиштоља од којих је, према непровереним наводима, за неколико имао и дозволу за ношење, иако је био психички лабилан. Још нема званичне потврде које метке је Ђурђев испалио, али, према непотврђеним подацима, користио је недозвољену муницију.

мирко бутулија
Бутулија је покушао да смири свађу секретара АМСС са још једним запосленим, овај извукао пиштољ и ИЗРЕШЕТАО ГА

Бутулија је данас у 42. години, изгубио живот покушавајући да смири свађу између секретара и убице Предрага Ђурђева са једним од запослених. Несрећни Бутулија се укључио у покушају да арбитрира и примири страсти.

Тада је, међутим, Ђурђев потегао пиштољ и изрешетао га. Према сазњима Блица, Ђурђев је у Бутулију испалио пет хитаца – четири у груди и пети у главу. Потом је напустио канцеларију и ушао у другу просторију где је, у нервном растројству, пуцао себи у чело.

У овом трагичном догађају, Бутулијина секретарица чула је пуцњаву и појурила је ка канцеларији свог шефа. Међутим тада је видела наоружаног колегу па је у паници искочила кроз прозор канцеларије која се налази на првом спрату.

Она је скочила са висине од око два метра, и том приликом није повређена.

Ђурђев је преминуо на лицу места, док је Бутулија подлегао повредама у болници, у 15.25 сати, после покушаја реанимације.

Мирко Бутулија је на место директора АМСС дошао крајем 2014. године, а Предраг Ђурђев је постављен на место секретара и од тада су блиско сарађивали. Бутулија је био и председник рукометног клуба „Црвена звезда“, а од 2014. године и потпредседник Рукометног савеза Србије. Био је отац четворо деце.

Предраг Ђурђев (43) је пре доласка на позицију генералног секретара радио као помоћник директора ЈКП „Паркинг сервис“. У својој каријери и саветник председника општине Вождовац, као и координатор канцеларије за развојне пројекте општине Земун.

Жељка Јевтић, Блиц / Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.