Спасли вука из залеђене реке мислећи да је пас

0

Два добронамернa грађевинскa радника из Естоније приметила су у леденим водама реке Парну пса заробљеног на брани. Пошто су прокрчили залеђену стазу извукли су животињу из воде, умотали је у пешкир и ставили је у ауто да се загреје. Тек касније су сазнали да су спасили вука.

спасли вука
Пошто се опоравио вук је враћен у природу

Два добронамернa грађевинскa радника из Естоније приметили су у леденим водама реке Парну пса заробљеног на брани. Пошто су прокрчили залеђену стазу извукли су животињу из воде, умотали је у пешкир и ставили је у ауто да се загреје. Тек касније су сазнали да су спасили вука.

Рандо, један од радника, касније је испричао да је животиња мирно спавала у аутомобилу, са главом положеном у његовом крилу.

Ветеринари су касније утврдили да је животиња имала низак притисак због хипотермије, што објашњава његово пријатељско понашање.

Чак ни радници у ветеринарској амбуланти нису били свесни да није у питању пас, све док није наишао локални ловац и рекао им да је то заправо вук.

И поред тога, ветеринари су пружили сву потребну помоћ промрзлом једногодишњем вуку који се после пар дана опоравио и вратио у своје природно станиште.

спасли вука
Вук је мирно лежао у аутомобилу

Естонска унија за заштиту животиња платила је трошкове његовог лечења. У саопштењу за медије захвалили су се свим актерима овог догађаја, посебно радницима који су га спасили, али и ветеринарима који се нису плашили да лече и негују дивљу животињу.

РТС, BORED PANDA

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.