МАЈКА ДИВЉЕ ДЕВОЈЧИЦЕ „Неко ми је подметнуо“: Њено дете (5) је нађено у стану међу бубашвабама, а ово је њена ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ (ВИДЕО)

Случај детета старог пет година које је усред Москве нађено како живи у нељудским условима запрепастио је цео свет, а оправдање њене мајке је невероватно.

живи у нељудским условима
Фото: РАС Србија

Ирина Гарашченко, мајка руске „дивље девојчице“ која је спасена из стана препуног смећа и бубашваба, рекла је да је подизала своје дете „у добрим условима“ и оставила стан чистим.

Забринути доктори у Москви кажу да петогодишње дете које се зове Љубов не може да говори, никада није видело воће нити спавало у кревету, и ужасава се воде.

Гарашченко (47) која је факултетски образована, задржана је у притвору два месеца због сумње за покушај убиства. Ако буде осуђена, она ће се суочити са до 15 година затвора, пише Дејли мејл.

Она, међутим, тврди да воли своје дете и да јој је неко подметнуо смеће у стан.

Говорећи први пут иза решетака на суду, Ирина је новинарима рекла како истражитељи из Москве сматрају да је тукла дете и занемаривала је, али негира да је то истина.

Страшни услови у којима је мала Љубов пронађена шокирали су Русе, а заштитница грађана за децу Ана Кузњецова лично је посетила девојчицу у болници.

Стање дома у којем је девојчица живела с мајком тако је лоше да су спасиоци морали да носе опрему за хемијску заштиту кад су ушли у стан.

Гарашченко инсистира на томе да је своје дете подизала у добрим условима.

– Истражитељ му је рекао да тучем своје дете и терам је да се убије. Али, ја сам њена мама, ја сам је родила. Она ми је прво дете, имала сам тад 41 годину. Пет и по година сам је хранила и одгајала. Наравно да је волим, никад је не бих оставила – каже мајка и додаје да не разуме шта се догодило у стану и да жели да оде и сама види о чему се ради.

Међутим, она је у притвору.

– Не пуштају ме да идем тамо и не дају ми да видим своју ћерку. Не знам шта се у стану догодило. Привели су ме у близини стана – рекла је она.

Према њеним речима, могуће је да јој је неко то подметнуо. Она је рекла да је свега неколико сати није било код куће, међутим суседи тврде да је дете данима било само. Када су чули дечји плач, позвали су полицију. Њена мајка иначе ради у једној енергетској компанији у финансијској служби.

– Зарађујем новац, плаћам за све, издржавам је и храним. Била је у добром стању – додаје Гарашенко.

Како је истакла, није истина да дете не уме да комуницира, али је рекла да Љубов није ишла у вртић и да се она сама брине о њеном образовању.

– Бринем се као и свака друга мајка. Желим да је видим, загрлим и пољубим, она је моје дете и борићу се за њу – рекла је она.

Суседи чак кажу и да је мајка некада била опседнута чистоћом и да је често чистила и јавне површине око зграде у којој станује.

Лекари који се брину за девојчицу тврде да она не говори и да само испушта неповезане звукове. Морали су да јој хируршки уклоне огрлицу која јој се урезала у врат. Утврдили су да дете нема психичких потешкоћа у развоју, већ да је све резултат дугогодишње небриге.

– Спава у столици, склупчана. Никад није видела воће. Кад смо јој понудили мандарину, није знала шта да ради с њом и само ју је гледала. Кад ју је пробала, била је видно задовољна и насмејала се. Јако се боји воде и још имамо проблема с њеном хигијеном јер не жели да се купа. Плаши се и електронских уређаја – рекао је лекар и додао да због тога нису могли да јој ураде ЕКГ.