Блиц: Ћерка Слободана Милошевића огорчена на Србију, „незахвалну домовину“

0

Марија Милошевић, ћерка бившег председника Србије и Југославије Слободана Милошевића, одговорног за ратове, санкције, хиперинфлацију и политичке атентате деведесетих, изјавила је данас да је „огорчена на Србију“, коју је описала као „незахвалну домовину“ у којој „ни мртва“ не треба да буде, пише Блиц.

марија милошевић
Фото: Јован Живановић, ЕПА

Марија Милошевић, која живи у Црној Гори, у интервјуу Куриру је практично пљунула на политичке жртве свог оца Слободана Милошевића, изјавивши да су деведесетих убијани „татини политички истомишљеници“, а да су „и дан-данас живи татини политички неистомишљеници“. Притом није поменула убиства „татиних неистомишљеника“ Славка Ћурувије, Ивана Стамболића, Веселина Бошковића, Звонка Осмајлића, Вучка Ракочевића, Драгана Вушуровића, атентате на Вука Драшковића, па и убиство Зорана Ђинђића, као директан плод мозгова и политике произведених у ери породице Милошевић-Марковић.

– Мени је, у ствари, страшно жао што сам се уопште родила у Београду 1965. године и тамо провела својих првих 36 година. Стално маштам о томе како би било дивно да татини родитељи никада нису отишли одавде и да је тата био на мору те године кад је упознао маму, а да је мама дошла на летовање и да су се они заљубили и да је мама остала овде с татом. Исто бисмо се родили Марко и ја, и сви бисмо били данас срећни и заједно – каже Марија Милошевић.

марија милошевић
Слободан Милошевић / Фото: ЕПА / Саша Станковић, РАС Србија

Истакла је да нема намеру да се враћа у Србију, а на питање „јесте ли ви то огорчени на Србију“, изјавила је да на то питање “ треба да објави књигу ‘Зашто сам огорчена на Србију'“.

– Мислим да нико од нас, ни жив ни мртав, не треба да буде у Србији. Има латинска пословица која каже: „Незахвална домовино – не заслужујеш ни кости моје!“ Погрешио је што је уопште био председник те земље – каже Марија Милошевић.

Што се ликвидација политичких неистомишљеника тиче, Марија Милошевић је изјавила да је „убијен министар Војске Југославије, убијен је генерал полиције, убијен је генерални секретар ЈУЛ, убијен је директор Југословенске авио-компаније…“

– То су били татини политички истомишљеници. А видим да су и дан-данас живи татини политички неистомишљеници. Толико о ликвидацијама – каже Марија Милошевић у интервјуу Куриру који преноси данашњи Блиц.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.