Зашто су Срби најдепресивнији народ на Балкану и КАКО ПОБЕДИТИ ДЕПРЕСИЈУ- Градимир Kостић (ВИДЕО)

Гост емисије “Скенирање” у продукцији ХелмКаста био је психолог Градимир Kостић, који је више од пола века живео у Европи, Аустралији и на Новом Зеланду где је од “жестоког момка” и каскадера у филмовима стигао до дипломе доктора психологије.

градимир костић
Градимир Костић

“Мој пут није био уобичајен. Са 16 година отишао сам из Југославије у Европу, а одатле у Аустралију и на Нови Зеланд. Био сам у једном периоду живота повезан са озбиљним криминалцима и “жестоким момцима”. Радио сам као каскадер. А онда сам постао бизнисмен. И у моменту када сам имао највише новца и најлуксузнији живот оболео сам од озбиљне депресије”, објашњава Kостић.

Пут до излечења, како каже, био је дуготрајан процес, али га је то, да би схватио своју болест, мотивисало да упише и заврши психологију на Новом Зеланду.

градимир костић
Аутор и водитељ Оливера Миливојчевић

“Тек када сам уписао и завршио психологију, успео сам да откријем праве уроке моје депресије и да схватим како она и чиме почиње. База за депресију може да буде генетска, али окидач је често тешка ситуација у којој се нађемо. Схватио сам да са тим искуством и схватањем узрока депресије кроз студије психологије могу да помогнем многим људима који пролазе тај тешки пакао”, објашњава Kостић.

Он је казао да су Срби најдепресивнији народ на Балкану зато што су генерације системски уништаване како економски, социјално, тако и образовно.

градимир костић
Психолог Градимир Костић

Kао бивши пацијент који се излечио од депресије, а уз помоћ знања која је стекао као психолог написао је књигу – приручник “Kако победити депресију” у којој је својим искуством и знањем објаснио технике како се на најбољи начин излечити од болести од које у свету годишње живот изгуби 800.000 људи.

Аутор и водитељ емисије је Оливера Миливојчевић.

Погледајте целу емисију:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.